Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



MŠ Bělidla – nová do nového školního roku

Jak jsme vás již v minulosti informovali, město Bystřice pod Hostýnem získalo v rámci Operačního programu životního prostředí – prioritní osa 3 „Udržitelné využívání zdrojů energie“ dotaci na akci „Zlepšení tepelných vlastností MŠ Bělidla čp. 1168, Bystřice pod Hostýnem“. Vítězným uchazečem výběrového řízení na zhotovitele stavby se stala bystřická firma Pavel Ulrych – Stavitel za cenu díla 3.280.754 Kč. Stavba byla zahájena v květnu 2010, její ukončení se předpokládá nejpozději 31. 8. 2010. Autorský dozor na stavbě vykonává Ing. arch.Vít Bělík, který je i zpracovatelem projektové dokumentace předmětné stavební akce.


 
Vzhledem k tomu, že se jedná o rekonstrukci staršího objektu, potýkali se pracovníci stavební firmy i města s menšími či většími problémy, které se snad nakonec podařilo zdárně vyřešit.
Jedním z nejzávažnějších problémů byl „tekutý“ asfalt ve stávající konstrukci střechy. Kolemjdoucí, ale hlavně rodiče dětí navštěvujících tuto školku, si jistě již v minulosti všimli skutečnosti, že zejména v horkých letních měsících vytékal asfalt z větracích otvorů střechy a také z pod stávajícího oplechování střechy po fasádě objektu. Tento negativní jev byl způsoben zřejmě nevhodnou skladbou střechy v kombinaci s vysokými teplotami v průběhu letních měsíců. Izolací střechy PUR pěnou a v důsledku obálky stavby fasádním polystyrenem by mělo dojít k odstranění tohoto problému. V rámci všech probíhajících prací byly provedeny i práce související, jako je oprava dlažeb a obkladů v kuchyňkách, výmalba stěn po stavebních úpravách, oprava bezpečnostního obložení topných těles, která slouží současně i jako parapety oken, a další nezbytné úpravy. V současné době ještě stále probíhají stavební práce – je provedena výměna oken a dveří (okna jsou plastová a vstupní dveře z hliníkového materiálu), izolace všech částí střech PUR pěnou a zateplení fasády polystyrenem. Vše se ale pomalu blíží ke svému závěru – provádějí se dokončovací práce a ve finále bude změněna barevnost fasády dle návrhu Ing. Pavla Doležela.
Poté čeká město ještě nezbytná administrativní činnost k ukončení celé akce – vyúčtování a vyhodnocení akce vůči poskytovateli dotace, kterým je Státní fond životního prostředí České republiky.
V průběhu prázdnin ve školce prováděla výměnu technologie dvou jídelních výtahů vsetínská firma Výtahy Vsetín, s. r. o., nákladem 522.480 Kč, vč. DPH s tím, že u jednoho z výtahů došlo kromě výměny technologie i k prodloužení stanice o jedno patro. Touto úpravou bude zajištěna bezproblémová přeprava jídel i do 1. patra objektu.
Věříme, že se malé děti po prázdninách vrátí do školky, která je již z dálky bude vítat svou barevností, a do své „nové“ školičky se budou každý den těšit.
Zdeněk Šrom



Design By Macik