Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Jak praví pranostika: „Teplý říjen – studený listopad“. Co dodat? Snad jen, že v knihovně je dobře pořád. Tak přijďte a vyberte si, třeba z některých nových titulů:

Beletrie
Andronikova, H.: Nebe nemá dno. Intimní, autobiograficky laděná zpověď, v níž se hrdinka vyrovnává se dvěma zásadními zlomy v životě: se smrtí otce a vlastní smrtelnou chorobou.
Burton-Phillipsová, E.: Mé syny zničil heroin. Kniha byla napsána matkou dvou chlapců-dvojčat, od třinácti let experimentujících s drogami. Byla psána s vírou, že by příběh mohl pomoci ostatním rodičům drogově závislých vyrovnat se s nastalou situací a snad i v lepším případě těmto událostem předejít.
Davies, R. H.: V břiše draka. Skutečný příběh o lásce, drogách a vězení v současné Číně.
Němec, R.: Šabat šalom. Román je zasazen do doby pokrývající moderní dějiny izraelské státnosti od začátku 2. světové války až do období šestidenní izraelsko-arabské války. Pilátová, M.: Má nejmilejší kniha. Regionální autorka z Kroměříže ve svém románu čerpá  z jihoamerické zkušenosti a v mimořádně napínavém příběhu nás provede mnoha vrstvami vzdáleného světa na druhé polokouli.
na začátku léta.


Naučná literatura
Bílek, J.: Vojáci druhé kategorie, aneb Neříkejte jim černí baroni. Knížka mapuje historii pomocných technických praporů neboli PTP v československé armádě a zprostředkovává dobu, v níž „pétépáci“ prožívali své těžké a dodnes téměř neznámé životní příběhy.
Handl, R.: Historie trochu jinak. Převážně nevážně o českých dějinách. S humorným nadhledem se autor zaměřuje na nejpozoruhodnější okamžiky české historie.
Heinz, S.: Keltské symboly. Autorka objasňuje význam a vyobrazení symbolů z minulosti starého národa, na které narážíme ještě dnes a téměř všude.
Slowík, J.: Komunikace s lidmi s postižením. Tato kniha by měla pomoci nejen profesionálům, ale i všem, kteří jsou ochotni a odhodláni odstraňovat nebo alespoň překračovat bariéry mezi tzv. společenskou většinou a lidmi s postižením.
Škvárová, V.: Indonésie, jak ji pozná málokdo. Netradiční a skvělá kniha o nádherné exotické zemi, viděné kritickýma očima studentky, která měla možnost poznat věci, jež běžným turistům zůstanou skryté.

Knihy pro děti
Kratochvíl, M: Kouzelné soboty. Knížka pro děti i rodiče, babičky i dědečky, kteří věří na zázraky a kouzla. Humorné vyprávění o víkendových návštěvách v začarované vesnici hasičů a zahrádkářů.
Mathausová, M.: Jarmark dnes, zítra a pozítří taky. Nelehký přechod do dospělého života líčí osobitá teenagerka, která má na háku naprosto všechny a všechno.
Nopová, S.: Toridi. Za útesem leží svět. Příběh české holčičky, která má velmi zaneprázdněné rodiče. Ti ji vypraví za babičkou do Austrálie, kde zažije mnoho veselých příhod, a dokonce i nebezpečných dobrodružství.
Záruba, B.: Jak se loví dinosauři, aneb Co nevíte o historii Země. Kniha o historii, zajímavostech a záhadách planety Země, která se čte jako detektivní román.
Žáček, J.: Hádanky a luštěniny. Kniha plná hádanek, hlavolamů, vtipných rébusů, hříček se slovy a různých zábavných luštěnin, které cvičí postřeh a bystří rozum.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz  JaRo



Design By Macik