Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Včelař na stupínku

Než jsme se nadáli, prázdniny jsou pryč. Přesto mi dovolte vrátit se k nedávno ukončenému školnímu roku. Na jeho konci, v měsíci květnu a červnu,  byli žáci 1. stupně ZŠ T.G.M. pilní jako včelky. A to díky zkušenému včelaři panu magistru Zahradníkovi.

Pro 1.–5. ročníky připravil besedu na téma včelařství. V celkem 11 třídách proběhlo zajímavé povídání o oboru lidské činnosti, který patří k jednomu z nejstarších. Všichni se zájmem naslouchali vyprávění o chovu včely medonosné, o produktech – nejen o medu, ale také  o  vosku, propolisu, mateří kašičce a včelím jedu. Besedy probíhaly ve třídách, kde jsme měli možnost (a někteří vůbec poprvé) vidět a zkusit si včelařskou kuklu a další pomůcky – např. včelařský dýmák.
Myslím si, že mohu hovořit za všechny, když upřímně poděkuji panu Zahradníkovi za příjemná a přínosná dopoledne, která pro nás připravil. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a možná se mezi námi najdou i nadšení budoucí včelaři, kterých je  potřeba. Většina z nás si nyní  při nabírání medu do čaje uvědomí, že to není jen tak…                        V nejlepším případě si vezmeme příklad z těchto užitečných tvorů a budeme pracovití jako oni  nejen v nastávajícím novém školním roce.
           

P.K.



Design By Macik