Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Naše minigolfistky bojovaly na European Cupu v Německu

V německém Neutraublingu byl ve dnech 29. září až 1. října uspořádán 52. ročník Poháru mistrů evropských zemí v minigolfu družstev. Zúčastnilo se ho celkem 94 hráčů a hráček, kteří v 17 klubových týmech reprezentovali osm zemí. Dějiště tohoto významného a prestižního mezinárodního turnaje se nachází asi 120 km jihozápadně od Plzně a 120 km na jih od Chebu.


Českou republiku reprezentovali úřadující mistři ČR, v soutěži žen družstvo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem a v soutěži mužů tým MGC Olomouc. Zatímco muži hráli na eternitových drahách, ženy soutěžily na betonových drahách, což bylo pro bystřické hráčky určitě velkou nevýhodou.


V soutěži žen obsadilo družstvo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem 6. místo, když zahrálo 959 úderů na jedenáct okruhů a zůstalo třináct úderů za pátým místem a dvacet tři úderů za bronzovou příčkou. Sestavu bystřického týmu tvořily tyto hráčky:


Lenka Doleželová (316 úderů a v pořadí jednotlivkyň 12. místo) v PMEZ startovala poosmé, předtím v letech 2011, 2012 a 2015. Alena Doleželová (324 úderů, v pořadí jednotlivkyň 20. místo) v PMEZ startovala podruhé, předtím v roce 2015. Hráčky bystřického klubu tak nenavázaly na tři předcházející účasti v European Cupu, v nichž byly úspěšnější. V roce 2011 v italském Vergiate vybojovaly 3. místo, v roce 2012 v portugalské Vizele a v roce 2015 v holandském městě Appelscha obsadily shodně vždy 4. místo. Tým koučovali Daniel Dvořák, Matěj Novák a Ivan Doležel.


Pořadí žen: 1. 1.MGC Mainz Neměcko 914 úderů (obhájil loňské prvenství), 2. MC Effretikon Švýcarsko 934 úderů, 3. GSP Cusano Milanino Itálie 936 úderů, 4. MGC ASKO Herzogenburg Rakousko 943 úderů, 5. MGC Oirschot Holandsko 946 úderů, 6. 1. DGC Bystřice pod Hostýnem 959 úderů, 7. SG Schwalkheim/Hilzingen Neměcko, 8. Asarmus BGK Švédsko.


V soutěži mužů vybojovalo družstvo MGC Olomouc 4. místo a tím zopakovalo své loňské umístění v Holandsku. Zvítězil tým Uppsala BGK Švédsko, který obhájil loňské prvenství. Druhé místo vybojovalo družstvo BGS Hardenberg Pötter Německo, třetí příčku obsadil tým Skoghalls BGK Švédsko.


V olomouckém družstvu startoval i odchovanec a bývalý hráč bystřického klubu David Bílek. Nejúspěšnější zemí bylo Německo, které vybojovalo zlatou a stříbrnou medaili, Švédsko vybojovalo zlatou a bronzovou medaili. Švýcarsko získalo stříbrnou a Itálie bronzovou medaili.
Vlastimil Doležel



Design By Macik