Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



ZPRÁVIČKY ZE VČELÍNA

ZPRÁVIČKY ZE VČELÍNA

Vítězná marmeláda s chutí exotiky
O vítězi 3. ročníku sladké soutěže O nejchutnější marmeládu Bystřicka opět rozhodli návštěvníci farmářského jarmarku, který se konal v sobotu 15. října na bystřickém náměstí. Jako nejlepší byla vyhodnocena marmeláda s chutí exotiky – mandarinka s rebarborou, kterou k nám přinesla Irena Hudcová. Na společném druhém místě se umístila tradiční chuť jahodové marmelády od Jany Klvaňové z Vítonic a zajímavá rynglová marmeláda s ořechy od Miroslavy Valouchové. Třetí místo obsadila netradiční kombinace banánů a jeřabin, kterou přihlásila  Ludmila Ševčíková. Vítězkám gratulujeme a všem šikovným hospodyňkám, které se zapojily do naší soutěže, velmi děkujeme za účast a inspiraci.

Zde je vítězný recept:
Mandarinkovo-rebarborová marmeláda
500 g oloupané a na kostky nakrájené rebarbory, 4 ks oloupaných mandarinek (dílky překrojit napůl), 2 cm celé skořice, 300 g cukru, 1/2 lžičky kyseliny citronové, 1/2 balíčku Gelfixu 2:1.
Ovoce dáme do hrnce, podlijeme dvěma lžícemi vody, přidáme kousek skořice a rozdusíme. Vyndáme skořici, pak rozmixujeme tyčovým mixérem nebo přepasírujeme přes sítko (podle toho, jakou konzistenci chceme ve výsledku, zda hladkou marmeládu, nebo džem s kousky ovoce). Nakonec přidáme Gelfix s cukrem a kyselinou podle návodu na sáčku. Horké naplníme do sklenic. Dobrou chuť!



Design By Macik