Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky v městské knihovně

Až začne venku pršet, nebo přijde protivná zima, či obyčejná tma, je možná ta správná chvíle pro otevření dobré knihy. A jaká bude ta nejlepší? Možná některá z nových knih, které si můžete půjčit u nás v knihovně:

Krásná literatura
Boisrolin, V.: Naverbovaná. Svědectví matky, jejíž dcera jako nezletilá konvertovala k islámu a utekla do Sýrie.
Cimický, J.: Téměř jasný případ. Příběh rozplétá zdánlivě jasný případ a zároveň ukazuje trápení, které prožívá v realitě duševně nemocný,  pronásledovaný sluchovými halucinacemi.
Horáková, N.: Tajemství Anny z Lampersdorfu. Příběh lásky a intrik s nádechem tajemna, vystavěný na pověstech, religiozitě a historii Slovácka.
Knausgård, K. O.: Můj boj – Smrt v rodině. Přímočarý, upřímný a poctivý, ale také gigantický, kontroverzní a provokativní autobiografický román.
Maléřová, Z.: Jak potkat děti. Knížka o dětských otázkách a dospělých odpovědích. Autoři v ní zastavili paměť vlastní rodiny, aby s citovou intimitou pojmenovali žití nás všech.
Niedlich, S.: Smrt a jiné vrcholy mého života. Hořká i laskavá komedie oplývající nadsázkou a černým humorem.
Naučná literatura
Calvert, J. F.: Tichá plavba. Autor popisuje ponorkové operace v Tichém oceánu proti Japoncům – pronásledování a potápění tankerů, lodí se střelivem a transportních lodí s vojáky.
Dvorník, F.: Kostel svatého Bartoloměje a farnost bílavská. V knize nás autor seznámí s farností bílavskou, kněžími, kteří zde působili, a s historií kostela a hřbitova.
Forsyth, F.: Vypravěč. Vlastní životopis. Fascinující pohled na životní příběh člověka, který stál za tolika bestsellery.
Child, J.: Můj život ve Francii. Memoáry ikonické kuchařské legendy jsou plné báječných příběhů spojených s francouzskou kuchyní a pozoruhodnými lidmi.
Koláček, L. Y.: Tajemství smrti manželek Karla IV. Autor rozvíjí hypotetické úvahy o skutečných příčinách úmrtí všech čtyř žen českého panovníka i o skonu samotného Karla IV.
Mandžuková, J.: Tajemství biologických hodin. V knize se dozvíte zajímavé informace o  významu biologických hodin pro naše zdraví a o tom, jak lze jejich prostřednictvím preventivně působit i léčit mnohé nemoci a zdravotní potíže.
Panenka, R.: Tato země je naše. 25 rozhovorů s třetím českým prezidentem Milošem Zemanem.

Také něco pro děti
Gleitzman, M.: Kdysi. Příběh o Felixovi, židovském chlapci, který se ocitl uprostřed hrůz nacistického honu na Židy na území okupovaného Polska.
Kosková Třísková, L.: Ondráškova abeceda. Dobrodružné vyprávění o Aničce a Ondráškovi, kteří zkrotili písmenka ve slabikáři. Určeno začínajícím čtenářům.
Pospíšilová, Z.: Záchranářské pohádky. Dvacet vtipných pohádkových příběhů má jednoznačné hrdiny – hasiče, lékaře a policisty.
Svobodová, J.: Nejkrásnější nápady z přírodních materiálů. V knize najdete nenáročné výrobky pro každé roční období, se kterými vykouzlíte úsměv nejen na dětské tváři.
Wold, G.: Ema Naopak. Ve dvou krátkých příbězích švédská autorka a zároveň ilustrátorka vede děti k pořádkumilovnosti, ovládání svéhlavých nálad a k poznání, co je správné a co ne.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz  
             JaRo



Design By Macik