Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hostýnského Yettyho čekal v cíli Bílý Karpat

Mrazivý, ale slunečný den si užili účastníci 3. ročníku závodu na běžkách Hostýnský YEŤTY (čti jeď ty), který se konal 11. února 2012 v Hostýnských vrších. V cíli  závodu po stopách Hostýnské běžecké magistrály na Trojáku čekaly všechny hned dvě velká překvapení –  vítězný čas na trase Hostýn – Troják 40 min. 30 sec v podání Radoslava Šíbla z Fryštáku, který pokořil loňského vítěze o téměř 13 minut, a nečekané shledání Hostýnského YETTYho, patrona závodu, s novým kamarádem Bílým Karpatem z Bílých Karpat, který ho v cíli již netrpělivě vyhlížel.


„Závodilo  85 účastníků na dvou trasách, což je vzhledem k velkému mrazu výborný výsledek,“ okomentovala výsledkovou listinu Barbora Janečková z pořadatelského Informačního centra v Bystřici p. H. Závodníky z celé Moravy dopravil na starty z Bystřice pod Hostýnem tradiční YETTYbus, nechyběl nezbytný „yettý guláš“ ani skutečně „syettý YETTY“, který na trase závodu málem doplatil na slivovicovou smršť. „Nejoblíbenější hláškou letošního ročníku se stala otázka „YETTY zima?“


Přestože se trať po silném větru a dlouhodobém mrazu nedala zcela optimálně upravit a pády čekaly i na ty nejlepší běžce, převládala ve vytápěném stanu v cíli spokojenost a veselá nálada. Vyhlášení výsledků převzali do svých rukou YETTY s Karpatem a ocenili nejen tři nejrychlejší muže, ale také nejlepší ženu a nejmladšího účastníka. Rolbu na dálkové ovládání převzal devítiletý Jan Kundrata ze Zlína. Výsledkové listiny jsou k dispozici na stránkách magistrály www.hm52.cz.


Závod  spolupořádá dobrovolně celá řada organizací a klubů, což je na závodě to nejlepší. SKI areál Troják poskytl letos k organizaci závodu instruktory své lyžařské školy, nechyběl bystřický oddíl biatlonu, Rescue Team Hostýnské vrchy, Valašský sbor portášský z Rusavy, dobrovolní hasiči z Chvalčova, TOM Pawnee z Bystřice pod Hostýnem ani členové Valašského souboru Rusava a další dobrovolníci.
                        -jan-



Design By Macik