Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Březen je měsícem čtenářů, takže s chutí do čtení! Z nových titulů, které si můžete zapůjčit v městské knihovně,  vám nabízíme:

Beletrie
Kerouac, J.: Doktor Sax. Kerouac zde vytváří tajemnou, fabulovanou prózu, v níž se vzpomínky prolínají se sny. Doktor Sax bývá označován za nejlepší Kerouacovu knihu.
McCarthy, C.: Vnější tma. Příběh chudého mladíka a jeho sestry, kteří se potýkají se svým nelehkým osudem v zapadlém koutě Appalačských hor na přelomu 19. a 20. století.
Oksanen, S.: Stalinovy krávy. Syrový a přímočarý pohled na problém poruch příjmu potravy, bulimii a anorexii.
Rinas, K.: Němčina pro detektivy. Zábavné detektivní povídky s hádankou. Najdete zde kromě německého textu i zrcadlový český překlad a gramatické a lexikální poznámky.
Weir, A.: Zajatá královna. Historický román o Eleonoře Akvitánské líčí vznik států a vášnivých konfliktů ve 12. století.
Wroblewski, D.: Příběh Edgara Sawtella. Příběh líčí život němého chlapce Edgara, který vyrůstá na venkovském statku. Ojedinělý román s pověstí bestselleru variuje hamletovské téma a osloví i náročnějšího čtenáře.
 
Naučná literatura
Formáčková, M.: Václav Havel. Život jako absurdní drama. Knížka se snaží ukázat Václava Havla především jako člověka, jak žil, co dělal, s kým se stýkal a jakými cestami šel.
Novák, T.: Jednej asertivně. Kniha vám pomůže naučit se základní asertivní pravidla a postupy. Usnadněte si svůj každodenní život, prožívejte jej s nadhledem a lehkostí.
Plešinger, V.: Na střeše Afriky. Známý autor využil svých pracovních i soukromých pobytů k tomu, aby slovem, fotografiemi i přílohami přiblížil Etiopii čtenáři z nejrůznějších úhlů.
Taleb, N. N.: Černá labuť. Bestseller analyzuje fenomén „černých labutí“, tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti.
Zittlau, J.: Jak se léčit vhodnou stravou. Kniha poradí jakou vhodnou stravu, vitamíny, minerály a stopové prvky dodávat tělu při onemocnění či chronických potížích, aby se jejich projevy zmírnily či dokonce ustoupily.

Knihy pro děti
Kinney, J.: Deník malého poseroutky. Ošklivá pravda. Je dospívání opravdu taková sranda? Malý poseroutka ví, jak na to! Pro děti, které rády čtou, ale hlavně pro ty, které čtou nerady!
Macoun, J.: Bratři bagři. Roztomilé příběhy tří mluvících bagrů jsou určeny pro každého kluka i holku, kteří se na procházce alespoň jednou zastavili u pracujícího rypadla.
Nesbo, J.: Doktor Proktor a prdicí prášek. K popukání zábavný mezinárodní bestseller. Seznamte se s lehce šíleným doktorem Prostorem, klučinou Bulíkem a jeho podivínskou kamarádkou Lízou.
Patoka, J.: Krabi a poustevníčci. Nejnovější knížka o krabech a poustevníčcích a jejich chovu obsahuje veškeré potřebné informace pro chovatele, jak začátečníky, tak i pokročilé.
Peroutková, I.: Anička na horách. Veselá dobrodružství, která zažívá Anička a její kamarádi na lyžích o zimních prázdninách.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz                   JaRo



Design By Macik