Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Poděkování Charitní domovince

Z redakční pošty
Poděkování Charitní domovince


Chtěla bych tímto způsobem poděkovat Charitní domovince – Dennímu stacionáři pro seniory na Chvalčově. Jsem velmi ráda, že toto zařízení u nás funguje. V dnešní nelehké době je mnohdy kvalitní péče o nemocného seniora v rodině obtížná. Nároky na zaměstnané lidi stoupají, stejně tak jejich vytížení. Proto není jednoduché skloubit péči o své nejbližší, zvláštěpak bydlíte-li jinde a doma vás čekají děti a rodina. Já sama mám s Domovinkou jenom ty nejlepší zkušenosti – mám tam maminku. Péče o klienty je tam opravdu na vysoké profesionální, a  hlavně lidské úrovni. V žádném případě nejsou pravdivé zkazky o tom, jak hrozně to tam vypadá, jaký je všude nepořádek a zápach, protože jsou tam samí nemocní lidé. (S tímto názorem jsem se setkala u člověka, který tam nikdy nebyl, jenom si domýšlel.) Jistěže tam nemocní lidé jsou, vždyť pro ně je toto zařízení určeno, ale prostředí je důstojné, čisté a veselé. Sestřičky pečovatelky jsou milé a usměvavé, i když jejich práce je velmi namáhavá nejen fyzicky, ale i psychicky. Každý klient vyžaduje individuální přístup, podle svých bolístek a omezení. Také prostředí je pohodové. Světlé a útulné místnosti, kde je místo na posezení při kafíčku, zábavu, cvičení, jídlo i odpočinek. Všude jsou vidět výrobky, které vytvořily šikovné ruce klientů pod vedením sester. Můžete vidět adventní výzdobu, vánoční ozdoby, na jaře velikonoční zajíce, berušky apod. Také děti z MŠ, které staroušky navštěvují, dostávají drobné dárečky.
 Klienti se svými pečovatelkami jezdí i na výlety, samozřejmě podle svých možností a sil. Za pěkného počasí si mohou vyjít na zahradu, nebo se projít po okolí.
Určitě není snadné udržet vysoký standard péče a vymýšlet nové a nové činnosti a zaměstnání pro všechny klienty. Proto všem, kteří se o toto denně zasluhují, patří upřímný dík.
                                                                                                           
         Irena Hudcová



Design By Macik