Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



První kroky realizace projektu Zvýšení kvality řízení města Bystřice pod Hostýnem

 Logo

Městu Bystřice pod Hostýnem byla v roce 2010 na základě žádosti o finanční podporu  z Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost udělena dotace na realizaci projektu s názvem „Zvýšení kvality řízení města Bystřice pod Hostýnem“. Jeho podstatou je zkvalitnit současný systém řízení města, městského úřadu, městem zřízených organizací (pěti mateřských škol a dvou základních škol) a dvou obchodních společností (Tepelného hospodářství Bystřice pod Hostýnem, s. r. o., a Technických služeb Bystřice pod Hostýnem, s. r. o.) a tím zvýšit kvalitu poskytovaných služeb veřejnosti.


Od počátku realizace projektu (červenec 2010) proběhly úvodní klíčové aktivity. K nejdůležitějším patřilo výběrové řízení na dodavatele odborné metodické garance. Na základě výběrového řízení byla dne 13. 12. 2010 podepsána smlouva s  vítězný dodavatelem  služeb –  firmou  ICT Benefit, a. s.
Na počátku prosince 2010 se ve velké zasedací místnosti městského úřadu uskutečnila úvodní prezentace firmy ICT Benefit, a. s. Přizvaní účastníci tohoto jednání (vedení města, vedoucí odborů městského úřadu, ředitelé městem zřízených organizací a vedení obchodních organizací) byli seznámeni s cíli, s podstatou projektu a s prvními kroky k realizaci.

Zástupci firmy ICT Benefit, a. s., pak provedli úvodní dotazníkové pohovory s pracovníky městského úřadu, kterých se zúčastnilo celkem 108 respondentů.
V měsíci lednu a únoru 2011 proběhly pod vedením Ing. Vlastimila Dorotíka, ředitele vítězné firmy ICT Benefit, a. s., workshopy s vedením města a městského úřadu, s vedoucími odborů městského úřadu, s vedoucími pracovníky městem zřízených a obchodních organizací na téma „Kalibarce vnímání pojmů a orgánů v oblast postavení města a MěÚ (zákon 128/2000, Sb., o obcích), analýza vzájemných vztahů orgánů vedení města a městského úřadu a na téma „Úvod problematiky systému řízení, řízení kvality a jejich standardizace.“

Plánované aktivity pro první pololetí 2011:
- V oblasti vzdělávání budou realizovány workshopy na nová zajímavá témata: „Úvod do problematiky strategického řízení“, „Příprava strategie vedení města a MěÚ“, „Úvod do problematiky projektového řízení“, „Úvod do problematiky procesního řízení“, „Identifikace procesů, jejich vzájemné vztahy, příprava popisování procesů“, atd.
- V oblasti situační a procesní analýzy bude provedena např. analýza služeb městského úřadu a identifikace stávajících podstatných procesů organizace. Proběhnou konzultace o popisování těchto procesů s vybranými pracovníky a o jejich  následném auditu dle požadavků EFQM a ISO 9001:2008.
- Z hlediska organizace lidských zdrojů dojde k analýze pracovních rolí, analýze požadavků na  pracovní místa, analýze řízení lidských zdrojů, analýze řízení dokumentace, pořizování a vedení záznamů atd. Prostřednictvím SWOT analýzy systému managementu kvality budou identifikovány příležitosti ke zlepšení a následně podány návrhy na zlepšení stávajícího stavu.
- Firma ICT Benefit, a. s., posoudí aktuální stav strategického plánu rozvoje města a úřadu, provede sociologický průzkum spokojenosti a potřeb obyvatel města Bystřice pod Hostýnem a následně strategický plán aktualizuje.
Hlavním cílem projektu je zvýšit efektivitu a kvalitu řízení města Bystřice pod Hostýnem, zvýšit efektivitu a kvalitu řízení zřízených organizací a založených společností, sjednotit jejich řídící a kontrolní mechanizmy, zvýšit kvalitu služeb poskytovaných občanům, optimalizovat využívání zdrojů, snižování nákladů, profesionalizace lidských zdrojů a zavést trvalé zlepšování.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Na spolufinancování se podílí také město Bystřice pod Hostýnem.
O dalším průběhu realizace projektu budou pravidelně podávány informace na stránkách: www.mubph.cz v sekci Granty, projekty dotace.
                                                                                                                                              Bc. Naděžda Klvaňová
                                                                                                                                              manažerka projektu



Design By Macik