Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na Mrtvolce bylo živo

Zatímco na tradiční oslavu prvního máje pod taktovkou politiků zvaly plakáty, účastníci početnějšího shromáždění se svolávali přes facebook.  Místo setkání – parkoviště u hřbitova, ideální prostor pro venkovní akci s názvem Keep it real.

„Po nějaké době jsme se rozhodli uspořádat na skateboardovém hřišti exhibici spojenou s vystoupením kapel. Bystřice je nám blízká, většina lidí tu studovala na dřevařské průmyslovce, navštěvují se nadále, někdy jsou to přátelství na celý život,“ objasnil za pořadatele Jakub Vybíral z Holešova. Skejtovat  a předvádět akrobatické kousky na kolech za hudebního doprovodu alternativních muzikantů, to se na malém městě jen tak nevidí. „Jde hlavně o to ukázat, že má cenu něco dělat, nejen posedávat na lavičkách a popíjet,“ vzkázal Vybíral.  O zábavu se postarali mladí sportovci, na plný plyn to rozjely kapely i přes malou letní bouřku. Na parkovišti se dokonce stříhalo, kreativní kadeřník David Nehyba, řečený  Dave, z holešovského salonu Andělský dotek tvořil účesy na přání. „Je to super,  to bych nečekala, konečně se v Bystřici děje něco pro naši generaci, tahle si představuju první máj,“ pochvalovala si jedna z návštěvnic.


Na prvomájovou exhibici se dávalo hřiště do kupy, stavěly se zábrany kvůli zabezpečení. „Dostali  jsme  nějaké prostředky z grantu města na rozvoj víceúčelového hřiště a  vybavení  novými  bezpečnějšími prvky. Poděkování patří především panu starostovi a dalším, kteří udělali hodně proto, aby se to tu rozhýbalo.  S tímto prostorem chceme dál pracovat, třeba upořádat klasické závody, uvažujeme i o dalších koncertech,“ sdělil Lukáš Vaculík ze skupiny Skateboards BMX.
-emi-



Design By Macik