Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knihy Olgy Kozlové získaly významné ocenění

Za publikace Obrazy z dějin Hostýna (vydalo město Bystřice pod Hostýnem v roce 2011 v Edici Zpravodaje)  a Svatý Hostýn (vydala Matice svatohostýnská v roce 2007) nominoval Kulturní nadační fond Bystřice pod Hostynem v rámci svých aktivit regionální autorku Olgu Kozlovou do celostátní soutěže Má vlast v srdci Evropy.


Vyhodnocení již 5. ročníku soutěže  se konalo v Arcibiskubském paláci v Praze ve čtvrtek 21. června 2012. Soutěž Má vlast v srdci Evropy pořádá Památková komora pod patronátem Národního památkového ústavu a je vyhlašována v osmi tématických kategoriích od mapování památek přes propagaci až po jejich záchranu. Záštitu nad slavnostním setkáním převzal kardinál Dominik Duka, který také pronesl úvodní slovo a ujal se předávání cen. Součástí slavnostního setkání byla prezentace oceněných projektů.  


Olga Kozlová získala za obě knihy skvělé třetí místo v kategorii Zpracování vlastivědné studie. Druhou oceněnou v této kategorii byla práce Radka Neužila, kronikáře obce Silůvky, „Sokol Silůvky 1910–2010“ a vítězem  kategorie se stal P. Miloš Szabo, pražský farář, s několikadílnou publikací Olšanské hřbitovy vydanou nakladatelstvím Libri. 


                                                                                                                                                                                   -red-



Design By Macik