Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zpravodaj získal cenu v národní soutěži

Most, Chlumec nad Cidlinou, Olomouc a Bystřice pod Hostýnem. To je výsledné pořadí 1. ročníku soutěže O nejlepší městský zpravodaj České republiky, v níž bojovalo 385 přihlášených periodik. Cenu převzala šéfredaktorka Zpravodaje města Bystřice pod Hostýnem Barbora Janečková z rukou ministra financí Miroslava Kalouska a olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera 4. července 2012 na Velehradě v rámci Dnů dobré vůle.


První ročník soutěže vyhlásila Katedra politologie a evropských studií Filosofické fakulty Univerzity Palackého (FF UP) v Olomouci a občanské společnosti Civipolis, Unives.eu a Angelus Aureus. V porotě mimo jiné zasedli dlouholetý fotograf České tiskové kanceláře Vladislav Galgonek či vedoucí katedry žurnalistiky FF UP v Olomouci Petr Orság. „Smyslem soutěže  je podpořit obce v aktivitě, kterou považujeme za velmi důležitou v době bulvarizace médií. Zpravodaje zůstávají věrny původnímu poslání tisku, tedy informování občanů,“ uvedla Hana Gregorová z Centra pro spolupráci  vysokých škol a moravského venkova. Soutěžilo se v kategoriích obecní  a městské zpravodaje bez rozlišení počtu obyvatel či způsobu zpracování.


„Ocenění nás potěšilo, zvláště v konkurenci velkých měst. Hlavní je pro nás ale přízeň čtenářů, která trvá už neuvěřitelných 38 let,“ uvedla B. Janečková. Zpravodaj města Bystřice p. H. začal vycházet v roce 1974 pod původním názvem Ozvěny, o rok později již jako Zpravodaj. V posledních letech vznikla i ediční řada Zpravodaje, v níž vyšlo již 11 literárních děl a jeden hudební nosič.
            

-jan-



Design By Macik