Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



U rybníčka cirkus Rámus

Že je ve školce na Bělidlech nedaleko rybníčka někdy pěkný cirkus a náležitý rámus, to není nic zvláštního. Školky nikdy nebývají tiché – hodně se v nich povídá, zpívá a tancuje a každý chce být slyšet, aby se vědělo, že už tady je a že má k tomuhle světu, než se mu začnou po obědě klížit oči, taky co říct. Tentokrát ale bylo všechno jinak.

Děti ze školky se jednoho červnového dne na školní zahradě proměnily v cirkusové umělce a objevil se tu opravdový cirkus Rámus se spoustou menších i větších veselých klaunů, mrštných artistů, půvabných tanečnic, cvičených rozpustilých opic, rozvážných medvědů, slonů s kapitálníma ušima i ušlechtilých bílých koní. Program byl svižný, barevný a překvapivý, jako když se velká krabice korálků sype, početné rodinné publikum ani nemohlo oči odtrhnout. Méně vlasatí tatínci si na letním sluníčku malinko připálili hlavy, zatímco maminky dostaly od dětí darem krásná červená srdce.
Děti toho po roce ve školce umějí, díky bezbřehé trpělivosti a tvořivému umění svých učitelek, zase trochu víc – pár tanečních kroků v rytmu, pár nových not na flétničku, další vtipný rým uložit do paměti, dosáhnout o polici výš, vázat tkaničku o něco rychleji, nekřičet, když druhý zpívá, učesat kamarádce culík a neshody mezi koníky a mažoretkami v manéži vyřešit čestným tanečním soubojem. Velký cirkus Rámus prozradil, že už vědí, jak to udělat, aby z nich ze všech, malých i velkých, byla, když na to přijde, jedna kapela, co hraje zvesela a dokonale jí to ladí. Až jednou půjdou ze školky, vezmou si to jistě s sebou.
            

msch



Design By Macik