Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Výstava ke 100. výročí korunovace Panny Marie Svatohostýnské

V letošním roce si připomínáme 100. výročí korunovace sochy Panny Marie Svatohostýnské. Na Hostýně se při této příležitosti dějí různé zajímavé aktivity po celý rok. Město Bystřice pod Hostýnem se k oslavám této významné události připojí v srpnu letošního roku kratší výstavou.


Prezentovat se budou svaté obrázky, sošky, předměty z keramiky, porcelánu i skla, upomínkové předměty, medaile, knihy, příležitostné tisky, umělecká díla i lidová tvořivost, zkrátka doklady o tom, že Panna Maria Svatohostýnská ovlivňovala širokou oblast tvůrců v celém regionu.


Na výstavě si mohou návštěvníci prohlédnout předměty ze sbírek Městského muzea v Bystřici pod Hostýnem, které spolupracuje s renomovanými institucemi, jakými jsou Moravské zemské muzeum v Brně, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Státní okresní archiv v Olomouci, Vlastivědné muzeum v Olomouci a Městské muzeum v Holešově. Předměty na výstavu zapůjčili i někteří soukromí sběratelé.


Máte-li i vy doma nějaké zajímavosti s motivem Panny Marie Svatohostýnské a chtěli byste se s ostatními podělit o své sběratelské kousky, poprosili bychom vás o výpůjčku na tuto výstavu. Můžete nás kontaktovat na telefonu 573 501 966, e-mailové adrese: nedelnikova@mubph.cz, nebo nás můžete osobně navštívit v kanceláři muzea v bystřickém zámku.
   
Výstava se bude konat od 4. do 26. srpna v zámku v Bystřici pod Hostýnem. Otevřeno je vždy od úterka do neděle od 9.00 do 16.00 hodin. Na vaši návštěvu se těší pořadatelé.
                                                                                                                                                                                     -eda-



Design By Macik