Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřický Sokol oslavil své 120. výročí župním sletem

V rámci svých oslav 120. výročí založení byl bystřický Sokol 23. června 2012 pořadatelem sletu Sokolské župy Hanácké. V sobotu se již v brzkých dopoledních hodinách sjížděli cvičenci a cvičenky nejen ze Sokolské župy Hanácké, ale také ze SŽ Valašské, SŽ Slovácké, SŽ Komenského, SŽ Olomoucké, SŽ Středomoravské a SŽ Beskydské.

Ve slavnostním průvodu, který ve 14 hodin procházel od sokolovny Sokolskou a Nádražní ulicí přes náměstí, bylo přes 400 sokolů. Když se průvod obracel v ulici Čs. brigády, oba směry průvodu se potkaly a vesele se zdravily. Po průchodu ul. 6. května se průvod zastavil  u brány borců na sokolovně.


Po uvítání diváků, hostů, a hlavně cvičenců na hřišti u sokolovny zazněla hymna se vztyčením státní vlajky a pak již následoval bohatý sportovní program. V jeho úvodu byli odměněni čestným uznáním a pamětní medailí Sokolské župy Hanácké zasloužilí členové bystřického Sokola. Ocenění naší sokolské jednoty dostali i všichni ti, kteří skladby na letošní XV. všesokolský slet v Praze se cvičenci nastudovali.


A pak už po sobě následovalo sedm sletových skladeb letošního všesokolského sletu. Přestávky mezi skladbami patřily vystoupení bystřického pěveckého dětského sboru s názvem "Sboreček" a také gymnastickým vystoupením dětí z Holešova nebo taneční skupině bystřického Sokola "HIP HOP". Program byl prokládán informacemi a zajímavostmi z historie bystřického Sokola.


Hojná účast diváků byla odměnou nejen pro všechny cvičící, ale také pro organizátory tohoto župního sletu. O spokojenosti cvičících hostů a diváků svědčily jejich reakce po skončení sletu. Na začátku července se bystřičtí sokolové zúčastní XV. všesokolského sletu v Praze.


Snad je ještě vhodné připomenout, že v kroměřížském muzeu začne ve čtvrtek 28. června 2012 v 16 hodin vernisáží výstava Sokolské župy Hanácké, na které se i náš bystřický Sokol představí malou prezentací.


                                    vlamac

 



Design By Macik