Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Město je lépe zabezpečeno pro krizové situace

Rada města Bystřice pod Hostýnem rozhodla v dubnu uzavřít projektový úkol „Informační a varovný systém města Bystřice pod Hostýnem“ z důvodu naplnění jeho předmětu a účelu.


Úkol byl úspěšně realizován formou integrovaného projektu, který předložil Zlínský kraj do Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava, podoblast podpory, rozvoj krizové infrastruktury.


Cílem Zlínského kraje bylo vybudování rychlé a bezpečné komunikační infrastruktury veřejné správy, která v cílovém stavu propojí Zlínský kraj a obce s rozšířenou působností, subjekty integrovaného záchranného systému a krizového řízení a zakládané organizace Zlínského kraje s obcemi s rozšířenou působností. Tato robustní infrastruktura je vybudována na principu partnerství a ve spolupráci s městy a obcemi Zlínského kraje. Na základě projektu nově vznikly tři bezpečnostní prvky, které má nyní město k dispozici.


• V rámci koncových prvků byla řešena instalace nového vysílacího pracoviště v budově městského úřadu (včetně ústředny), upgrade stávajících rozhlasových ústředen v místních částech a modernizace vysílacího pracoviště v budově městské policie.


• Druhé bezpečnostní zařízení – videokonferenční systém –  je koncipováno jako jeden kompaktní celek na mobilním stojanu. Tento systém umožňuje přenos zvuku a obrazu, obsahuje všesměrovou kameru, vlastní počítač a LCD zobrazovací jednotku. Zařízení v malé zasedací místnosti radnice umožňuje v případě krizové situace operativní pořádání videokonferencí.


• Třetí novinkou je pořízení náhradního zdroje elektrické energie pro případy výpadku elektrického proudu. Motorgenerátor s naftovým pohonem instalovaný na podvozku se stavitelnou ojí je umístěn na radničním dvoře. V případě nouze zajistí provoz radniční telefonní ústředny, vysílacího pracoviště i videokonferenční místnosti.

Informační a výstražný systém města Bystřice pod Hostýnem je nyní napojen na komunikační a datovou síť Zlínského kraje a v případě mimořádné situace snižuje rizika škod na životech a zdraví obyvatel, na soukromém a veřejném majetku a snižuje následky na životní prostředí.
Celkové výdaje projektu dosáhly 1.301.108,74 Kč, z toho přijatá dotace činila 971 929,29 Kč.

Lenka Zbranková, DiS.
projektová manažerka



Design By Macik