Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Senioři a jejich bezpečí

V rámci programu prevence kriminality vyhlášeném Ministerstvem vnitra ČR uskuteční Zlínský kraj letos projekt s názvem „Senioři a jejich bezpečí“, jehož partnerem je Krajské ředitelství Policie Zlínského kraje.


Jak uvedla radní Zlínského kraje Taťána Nersesjan, projekt v celkové hodnotě 498.000 Kč podpořilo ministerstvo částkou 398 tis. Kč, zbývajících 100.000 Kč uhradí Zlínský kraj. Hodlá seniorům pravidelně a aktuálně poskytovat informace o nežádoucích ohrožujících jevech ve společnosti, které se jich týkají, a trestné činnosti, která na ně může být zaměřena. Cílovou skupinou projektu jsou nejen senioři, ale i jejich rodinní příslušníci a široká veřejnost a hlavními aktivitami budou vzdělávací semináře konané ve čtyřech okresních městech pro členy seniorských organizací.


Seminář se bude konat ve Zlíně 21. května 2015, ve Vsetíně 17. června 2015, v Kroměříži 9. září 2015 a v Uherském Hradišti 20. října 2015. Na každou akci budou pozváni zástupci seniorských organizací v daném okrese. Závěrečná celokrajská konference se uskuteční v listopadu 2015 ve Zlíně. 


O dané problematice bude kraj informovat v časopise Okno do kraje a chystá se zasílat aktuální informace o případech registrovaných Policií ČR přímo starostům jednotlivých měst či obcí v oblasti, kde dojde k aktivitám ohrožujícím seniory. Chybět nebude ani zveřejňování informací prostřednictvím letákových kampaní.
-red-



Design By Macik