Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

A je tady máj – máj lásky čas. Čas rozkvetlých stromů, čas stavění májek, čas poezie, čas zamilovaných, čas majálesů. Ale určitě také správný čas na pěknou knihu. Tak neváhejte a vybírejte.

Beletrie
Dudek, O.: Záletný Ďábel a jiné radosti. Kniha obsahuje humorné povídky na téma láska, manželské i mimomanželské vztahy. Celá kniha je doprovázena autorovými kreslenými vtipy.
Fowles, J.: Francouzova milenka. Psychologický román o lásce dvou společensky nerovných milenců, vroucích vášních, potlačované sexualitě a pokrytectví viktoriánské Anglie.
Hošková, B.: Horko domácího krbu. Román o ztrátě iluzí, o odložených růžových brýlích a o palčivém problému dneška – o domácím násilí.
Lindhout, A.: Dům v nebi. Dojemné svědectví vypráví o somálském zajetí Amandy Lindhoutové a jejího přítele, které unesli ozbrojení extrémisté a požadují za ně výkupné.
Táborská, O.: Hlas pro vraha. V roce 1952 vzbudila v Kroměříži rozruch náhlá smrt dvaadvacetileté Marie. Zůstaly po ní tři děti. Téměř šedesát let byla její smrt zahalena tajemstvím…

Naučná literatura
Coleman, C.: Evropou na motorce. Tato unikátní kniha vám představí 25 nejkrásnějších legendárních motorkářských tras Evropy, Skandinávie, Velké Británie a Irska.
Hanks, P.: Paměť slona. Tento dobrodružný cestopis nás zavede z okupovaného Československa v roce 1968 až na jih Afriky, kde autor prožil mnoho let.
Holub, J. T.: Jak se léčit homeopatií ve středním a vyšším věku. Jak si sami léčit více než 80 nemocí, způsoby dávkování, desítky doporučených homeopatických přípravků.
Stehlík, P.: Do temnoty. Osobní vyprávění českého vojáka v Afghánistánu. Otevřeně líčí své osudy od vstupu do armády až po boj s těžkou nemocí po návratu domů.
Voráčová, Y.: Hýbánky. Oblíbený televizní cyklus nyní v knižní podobě. Kombinace vyprávění a dětských hrátek s lidovými písničkami a cvičením.

Knihy pro děti
Brezina, T.: Modrá krev. Příběh o lidech mezi námi, kteří jsou na první pohled zcela obyčejní, ale ve skutečnosti skrývají obrovské tajemství.
Krolupperová, D.: Atlas strašidel. Poznáme strašidla městská, venkovská, bytová i lesní a dozvíme se, jak je případně zastrašit a jak s nimi dál naložit.
Makarenko, M.: Modelujeme zvířátka. Vykouzlete velké divy z obyčejné modelíny! Srozumitelné návody umožní i malým dětem snadno vymodelovat zvířátka jako živá.
Souralová, V.: Včelí domeček. Pohádkový příběh o dvou holčičkách, které se kouzlem zmenšily natolik, aby si mohly prohlédnout život včel a podívat se do úlu.
Žižková, H.: Hafík. Příběh chlapce, který najde v kontejneru na odpadky štěně – bílé klubíčko –  a od té chvíle má o dobrodružství postaráno.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .
JaRo 



Design By Macik