Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pestré prázdniny ve Včelíně

Uplynulý školní rok jsme v SVČ Včelín zakončili květnovou akademií, na které děti i dospělí předvedli, co se během roku v zájmových útvarech naučili. Během června nás pak čekala příprava na letní příměstské tábory, na něž se vždy moc těšíme, a které tentokrát, na přání veřejnosti, probíhaly po celé prázdniny. Celkem jsme dětem a jejich rodičům nabídli devět turnusů různého tematického zaměření, na kterých se vystřídalo bezmála 250 táborníků! Příměstské tábory jsou pro děti zábavou s vrstevníky i vzděláváním v různých oblastech a znamenají aktivní způsob trávení volného času o prázdninách. Program byl vskutku pestrý a každý termín měl vždy nějakou specialitu.


První třídenní tábor naučil děti, co všechno by měl správný táborník umět, vědět o přírodě, první pomoci, vaření v kotlíku atd. Druhý týden strávili holky a kluci ve společnosti seriálových hvězd, a dokonce se jim podařilo ve spolupráci filmových animátorů v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně natočit krátký animovaný film. Další týden se tančilo a tančilo, a nechyběla ani beseda s paní vizážistkou a zábavný výlet do Galaxie. Poté již Včelín patřil kouzlům a magii a po odjezdu budoucích čarodějů z nástupiště 9 a ¾ se celý areál proměnil v Bradavice v čele s ředitelem Brumbálem a Harry Potterem. V rámci programu jsme nezapomněli na oblíbený famfrpál, výlet na hrad a čarodějné hry v jeho okolí. Poslední červencový týden byl ve znamení kolečkových bruslí. Kluci i holky se naučili bruslit a zábavnou formou si vyzkoušeli všemožné hry a cvičení týkající se tohoto atraktivního sportu.


Tábor pro nejmenší prožily předškolní děti po boku „padesátníka“ Večerníčka a jeho pohádkových kamarádů. A protože pohybu není nikdy dost, další turnus byl opět sportovně orientován, a tak se sportovalo a soutěžilo v různých disciplínách. Na sportovce čekal i dobrodružný pěší výlet s hledáním „kešek“. Ani v letošní nabídce nechyběl oblíbený tábor pro milovníky zvířátek, tentokrát byl zaměřen na ta, která žijí ve volné přírodě. Děti si užily výlet do skanzenu v Rymicích se včelařskou expozicí a programem a projížďky na koních v Jezdeckém klubu v Dřevohosticích.


Poslední prázdninový týden byl určen šikovným dětem, které zajímají různé tradiční i netradiční výtvarné techniky. Tvoření si výtvarníci zpestřili výpravou na Rusavu a návštěvou místní keramické dílny.


Po dobu všech příměstských táborů to ve Včelíně bzučelo jako v úle, děti byly vždy skvělou partou a my jsme s nimi prožili spoustu nezapomenutelných chvil a krásné prázdniny. Ale teď už hurá do školy! Nezbývá než se těšit na další léto.
Více na www.svcvcelin.cz.
 
Vedoucí a spolupracovníci příměstských táborů



Design By Macik