Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

„Podzimní vítr sviští, přináší náruč listí. Až spadne poslední list, sednem a budem si číst.“
Vydejte se s knihou proti podzimním splínům.

Beletrie
Brunt, C. R.: Řekni vlkům, že jsem doma. Příběh o tom, jak dospět, najít vlastní identitu a vyrovnat se nejen s nejrůznějšími situacemi, ale i ztrátami a bolestí, které přináší život.
Cornwell, B.: Sharpův regiment. Hlavní hrdina historického románu zachraňuje svůj regiment před londýnskými byrokraty, aby se mohl účastnit invaze do Francie.
Peetz, M.: Úterní ženy mezi bylinami a řepou. Přes všechny drobné hádky, žárlivost a tajemství hlavních hrdinek je to především román plný srdečného přátelství.
Vácha, D.: Červenobílá. Historický román líčí šest let československých legií v Rusku. V centru pozornosti je cesta čtvrtého pluku a osudy spisovatele a pozdějšího generála Rudolfa Medka.
Vondruška, V.: Husitská epopej. První díl nové historické ságy se odehrává v letech 1400 až 1415. Vypráví o událostech slavné i pohnuté doby v Českém království.

Naučná literatura
Baier, J.: Zaměnitelné houby. Publikace obsahuje srovnávací vyobrazení jedovatých hub a jejich jedlých dvojníků. Obrázky doprovázejí slovní popisy, informace o výskytu a době růstu.
Cílek, R.: Oprátka za osm mrtvých. Příběh, který nemá v historii naší země obdoby, vyvolává celý řetězec otázek: Proč Hepnarová usmrtila osm nevinných lidí?
Glenn, J.: Chov drůbeže. Obsažná příručka se důkladně zabývá běžnými druhy a věnuje dostatek pozornosti i méně časté drůbeži (perličky, holubi, labutě atd.).
Pšenicová, Z.: (Ne)pohádkové osudy českých princů a princezen. Kniha o tom, v jakém prostředí a za jakých okolností vznikly klasické české pohádky, i o pozdějších často velmi nepohádkových osudech českých hereckých představitelů princů a princezen.
Šebek, J.: Papežové moderního věku. Publikace představuje působení a odkaz pontifiků, kteří vstoupili do dění ve dvacátém století a na počátku třetího tisíciletí.
Šestáková, P.: Detox šatníku aneb Najděte svůj styl.  Autorka vám poradí, jak si udělat čistku ve skříni, dodá vám odvahu ke zbavení se věcí, které už dávno nenosíte, a tím získáte radost z každodenní volby oblečení.

Knihy pro děti
Davies, K.: Zapomenuté jehňátko. Krásný příběh o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířátka.
Kabachenko, S.: Dětská kuchařka. Chcete servírování obyčejného jídla proměnit ve hru, která zároveň rozvíjí tvořivost dítěte, a povzbudit jeho chuť? Kniha nabízí více než 60 návodů, jak na to jít.
Poláček, M.: Wifina. Zábavná encyklopedie pro zvídané holky a kluky s pěticí dětských reportérů  wifiňáků  z dětského kanálu Déčko.
Smolíková, K.: Vynálezce Alva. Bohatě ilustrované vtipné příběhy podle televizního večerníčku, pro malé i velké.
Suchá, R.: Můj kamarád skřítek Vítek. Interaktivní příběh vtahuje malé čtenáře přímo do děje a počítá s jejich aktivní účastí. Kniha rozvíjí myšlení, logické uvažování a paměť.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .
JaRo 



Design By Macik