Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jak jsme křtili knížku pro děti

Podvečer 9. října patřil v naší knihovně hlavně dětem a bylo to vidět. Kdo nepřišel včas, na toho zbylo místo už jen u dveří. Vždyť se křtila kniha básniček Svět jako na dlani, kterou napsal Zdeněk Železný právě pro dětské čtenáře. Hned úvodem se knihovnou linuly jemné dětské hlásky ze Sborečku paní učitelky Martiny Ryškové, které nás příjemně naladily.


Víte, jaké to je, když se rodí malé knižní miminko? To vše nám prozradili autoři knihy spisovatel Zdeněk Železný a ilustrátor Karel Krabat. Zvídavé otázky dětí nebraly konce a samozřejmě došlo i na autorská čtení obou tvůrců. Knižnímu miminku pak přišly popřát do vínku tři kmotřičky. A jaká byla jejich přání? Hodně nadšených čtenářů, příjemně strávené chvíle nad knihou a do budoucna také nějakého knižního sourozence.


Šampaňské (samozřejmě to dětské) teklo proudem, perníčky i chutné koláčky rychle mizely z talířů, a kdo si chtěl odnést domů knihu i s podpisy autorů, ten si musel počkat ve frontě.
Čas plný písniček, humoru a veršů nám společně pěkně uběhl a pak už každý spěchal domů, aby si mohl dočíst to, co jsme nestihli.
                                                                                     
MaCha



Design By Macik