Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Překonali jsme rekord

Naše ZŠ T. G. Masaryka v Bystřici pod Hostýnem byla oslovena bystřickou knihovnou, abychom se připojili k pokusu Městské knihovny Prachatice o překonání rekordu v „Nejvíce čtoucích a poslouchajících lidí najednou“.
Protože jsme škola soutěživá, neváhali jsme ani chvíli a výzvu přijali. A tak se ve středu 24. září 2014 četlo v 8 hodin ve všech 1.–3. třídách.


Zodpovědné práce čtenářů se ujalo 11 žáků 9. ročníků. Pohádku „O víle Majolence a profesorovi z Prachatic“ od spisovatele Hynka Klimka si vyslechlo v jeden den a ve stejném čase 156 žáků naší školy.
Po přečtení pohádky jsme všechny údaje o akci, spolu s fotografiemi, zaslali do knihovny v Prachaticích a tam si je nechali ověřit Agenturou Dobrý den, s. r. o.,  z  Pelhřimova.


Čekání na výsledky jsme si ve škole zkrátili malováním. Paní učitelky s dětmi namalovaly spoustu krásných obrázků k pohádce, ty jsme vystavili v naší škole a v bystřické knihovně, kde se na ně můžete ještě nyní podívat.
Za týden přišla dobrá zpráva, rekord byl i díky nám překonán. Letošního čtení se zúčastnilo celkem 152 institucí s celkovým počtem 15 786 posluchačů.


První čtení se konalo v roce 2010 v 41 školách a knihovnách s účastí 4 889 posluchačů.

KUK



Design By Macik