Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



„Šmejdi“ – beseda s ČOI

I v  Bystřici pod Hostýnem proběhlo nespočet předváděcích akcí prodejců všeho možného i nemožného, především však s cílem připravit seniory o jejich úspory. Snaha některých prodejců získat zákazníka, který koupí předražené a mnohdy nepotřebné zboží, je přesto neúnavná, stále kreativnější a až agresivní. I z  tohoto důvodu městský odbor Obecní živnostenský úřad od loňského roku poskytuje v rámci projektu „Spotřebitelský ombudsman“ poradenství a pomoc při odstoupení od uzavřené kupní smlouvy nebo smlouvy o spotřebitelském úvěru. Pomoc je nabízena nejen seniorům.


S ohledem na přetrvávající znepokojivou situaci v oblasti předváděcích prodejních akcí a pro ještě větší informovanost občanů, zejména seniorů v Bystřici pod Hostýnem, ale i z okolních obcí, připravil Obecní živnostenský úřad besedu k této problematice. Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) všem zájemcům přiblíží negativní poznatky ze své kontrolní činnosti na zmiňovaných akcích a tím upozorní na nekalé prodejní praktiky tzv. šmejdů i na rizika spojená s uzavíráním spotřebitelských smluv mimo prostory obvyklé pro podnikání.


V případě zájmu bude možné prodiskutovat také jiné aktuální problémy v oblasti ochrany spotřebitele, např. rizika spojená s nákupem ojetého automobilu nebo uzavřením smlouvy o spotřebitelském úvěru. Na této besedě nebudou rozdány žádné dárky, poskytnuté rady však budou k nezaplacení.

Beseda se uskuteční v sále Společenského domu Sušil ve čtvrtek 27. 11. 2014 od 14 hodin. Dotazy posluchačů na problémy v oblasti ochrany spotřebitele jsou vítány.

MVDr. Josef Drda
vedoucí odboru Obecní živnostenský úřad



Design By Macik