Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Den u koní ve Slušovicích

Jednoho deštivého podzimního dne se naše děti vydaly díky sponzorům do Slušovic v rámci projektu „Poznávání Zlínského kraje“. Slušovice mnozí z nás znají, protože se zde stejně jako v Pardubicích konají koňské dostihy.
Všechny děti se vydaly na vyjížďku na koni a prošly tzv. hipoterapií (tj. terapie jízdou na koni). Když člověk sedí na koňském hřbetě, zažívá zdravý pohyb.


Dostat se do sedla není vždy jednoduché, obzvlášť když se o to snaží malé děti. Ale všechny problémy se nakonec vyřešily. Dětem se velmi líbila „Dětská jezdecká akademie“, jejímž cílem bylo naučit začínajícím jezdce základním pravidlům pobytu v sedle, a nadšené byly, když mohly koně pohladit, povozit se na něm v jízdárně, prohlédnout si zdejší stáje a dostihové dráhy.


Díky JUDr. Ing. Karlu Nedbálkovi, Ph.d., který dětem tento den zajistil, se všichni vraceli do školy šťastní a spokojení. Našemu hostiteli pak děti poslaly spoustu obrázků a nadšených dopisů. Za krásné kresby a úsměvy pan Nedbálek dětem věnoval pro školní práci ještě dva tablety.


Závěr výletu patřil návštěvě zámku ve Vizovicích, kde nás provázela velmi milá paní průvodkyně. Nejenže jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí, ale také jsme si zasoutěžili, jak informace vnímáme a zda si je pamatujeme. A uspěli jsme na výbornou.
Zase jeden krásný školní den.
Mgr. Dagmar Míčková a děti ZŠ praktické a ZŠ speciální Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik