Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Obadal s Vybíralem o bronzové Příbrami

Poslední díl Mezinárodního mistrovství České republiky v rally se uskutečnil v Příbrami. Na startu nechyběla ani posádka Milan Obadal – Ivo Vybíral, která celou letošní sezonu startuje s vozem Honda Civic Vti. „Do Příbrami jsme odjížděli nejen s cílem uhájit třetí místo v tabulce MMČR za rok 2014, ale také dobře se umístit v Pirelli Cupu. Zároveň jsme věděli, že nás čeká velká neznámá, protože jsme Příbram ještě nikdy nejeli,“ říká Milan Obadal.


Příbram patří k náročnějším soutěžím u nás, bylo tedy jasné, že to nebude žádná procházka růžovým sadem. Zdejší zkoušky jsou opravdu velmi rychlé, ale i velmi zrádné. „Již v tréninku nás postihl dvojitý defekt a nebyli jsme sami, takže i to vypovídá o náročnosti této rally. Nic  nás ale neodradilo a těšili jsme se na samotný závod,“ řekl Ivo Vybíral.
Do Příbrami se sjela velká konkurence ve třídě 9. Hned od prvních kilometrů nasadili soupeři posádky Obadal – Vybíral neskutečné tempo. „Obzvlášť musím vyzdvihnout Zbyňka Ballera, který jel opravdu skvěle, zato my se učili na neznámých tratích a zrychlovali postupně, “ říká Ivo Vybíral.


Jak už to k rally patří, posádce se nevyhnuly ani menší krizové okamžiky. Nutno dodat, že za celé dva závodní dny posádku potkala jen jedna chybička. „Na třetí vložce jsme se dokonale dostali do tempa, a už to vypadalo na krásný čas, ale bohužel jsme byli v jednom odbočení kapku rychlejší, a jak je naším zvykem, začali jsme se točit na cestě. Naštěstí se nic nestalo a my mohli pokračovat,“ říká Milan Obadal.


Po prvním dni se posádka dostala na 29. místo absolutního pořadí a 3. místo ve své třídě, což  vzhledem k cílům před závodem, stačilo. „Po sobotě byly karty rozdané, a tak jsme se rozhodli, že musíme dojet, že tomu přizpůsobíme i styl jízdy a závod si užijeme. Přesto jsme na rychlostních zkouškách 9 a 12 zajeli pěkné časy, se kterými jsme byli velice spokojeni,“ říká Milan Obadal.


V cíli se posádka umístila na 28. místě absolutně a na 3. místě ve třídě 9, a tak si kluci splnili cíl, se kterým do Příbrami odjížděli.„Jsme moc rádi za krásné třetí místo za rok 2014 ve třídě 9 a druhé místo v Pirelli Cupu 2014. Za tento výsledek jsme velice vděčni celému Sparrow racing teamu, bez kterého bychom nic  nedokázali. Samozřejmě děkujeme všem fandům za výbornou podporu po celý rok a už se všichni těšíme na závěr sezóny do Vsetína, kde se ukážeme s Renaultem Clio sport,“ uzavírají závodníci.
MO



Design By Macik