Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vznikne nový webový portál „HOSTYNSKO.cz“

- bez popisu -- bez popisu -

Nový webový portál HOSTYNSKO.cz věnovaný podpoře cestovního ruchu, kulturních, sportovních a společenských akcí v podhostýnském mikroregionu vznikne na základě úspěšného společného projektu Místní akční skupiny Podhostýnsko (dále jen MAS) a Místní akční skupiny Moštěnka do konce září 2010. Na projekt, který zahrnuje mimo webových stránek HOSTYNSKO.cz a pořízení technického vybavení na akce MAS i založení nového Informačního centra regionu Moštěnka na zámku v Dřevohosticích, získaly obě akční skupiny z fondu programu LEADER, což je program rozvoje venkova v rámci projektů spolupráce,  částku    3.800.000 Kč.

Nový portál HOSTÝNSKO si vyžádá z celkové sumy částku 600 000 Kč. Vznikne v úzké spolupráci a s využitím technologií dobře fungujícího portálu turistické oblasti Východní Morava, který zřizuje Zlínský kraj – oba portály budou propojeny a budou mít společná data. Ke stávajícím přibudou také další čtyři zobrazovací jednotky regionálních kamerových systémů a kamery na turisticky atraktivních místech – na bystřickém zámku, na Hostýně, na Bludném v Hostýnských vrších, který je většinou cílem pěších cest rodin s dětmi, a v novém infocentru na dřevohostickém zámku. Aktuální záběry z kamer pak budou v reálném čase dostupné také na webu. Jak uvedl místopředseda MAS Podhostýnska Jakub Juračka, cílem při tvorbě nového webu je přitáhnout pozornost turistů k Podhostýnsku a nabídnout co nejširší paletu informací zaměřených na region Hostýnska. Portál by měl být co nejoperativnější a automaticky aktualizovatelný z partnerských webů obcí a členů MAS. Vznikne také automatická centrální fotogalerie, odkud se budou fotografie zobrazovat dále na propojených webových stránkách vložením galerie do kteréhokoliv takto zapojeného webu.
Občanské sdružení Místní akční skupina Podhostýnska zahrnuje 17 samosprávných obcí a 5 místních částí, je složeno ze zástupců místních samospráv, podnikatelů a neziskových organizací s právní subjektivitou (obecně prospěšná společnost nebo občanské sdružení) při základním pravidle, že nadpoloviční většinu těchto subjektů musí tvořit právě podnikatelé a neziskové organizace. 
Členy jsou obce podhostýnského mikroregionu a od loňského roku i  Držková a Hošťálková, které uzavírají Hostýnské vrchy z východní strany.
Cílem MAS Podhostýnska je přispět k rozvoji mikroregionu Podhostýnsko. Dále pak výrazněji zainteresovat podnikatelský a neziskový sektor do společných aktivit v regionu a urychlit tak jeho prosperitu a další rozvoj.
                                                                                                                                                                                    msch



Design By Macik