Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Chovatelská přehlídka trofejí zaplnila bystřický zámek

Bystřický zámek zaplnily o víkendu od 16. do 18. dubna desítky trofejí zvěře  ulovené v roce 2009 v okrese Kroměříž. Jejich množství ukázalo, jak bohaté jsou honební revíry v kroměřížském okrese.  Trofeje – jejich krása a počet – ukazují také na skutečnost, že myslivecká sdružení i majitelé soukromých honiteb se péči o zvěř věnují s nevšedním úsilím.

Výstavu, která se koná každý rok někde jinde, otevřel slavnostně starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek. Pořadatelé jej seznámili se svou činností, s pravidly lovu, hodnocením trofejí a mysliveckými trofejemi. Pochválili rovněž spolupráci Okresního mysliveckého spolku Kroměříž s bystřickým městským úřadem a poděkovali za podporu mysliveckým sdružením působícím na katastru města.
Výstavu doplnily řady doprovodných akcí. Největší zájem byl asi o elektronickou střelnici, kde se pokoušeli o štěstí při lovu na černou zvěř mladí i starší. Chodbu zájemci o úspěšný lov zcela zaplnili a posléze ucpali.
Svůj zájem projevily také děti, jimž se myslivci a pořadatelé s nevšední ochotou věnovali. Cesty zájmu o přírodu jsou nevyzpytatelné, je jim jen potřeba trochu pomoci.  Jindřich Klíma  z Chvalčova projevil neobyčejný vypravěčský talent a soustředil kolem sebe skupiny dětí, aby jim přiblížil svět myslivosti. 
Na nádvoří rozložili své krámky prodejci nejrůznějšího zboží vhodného pro myslivce, usnadňujícího lov a zachycujícího různé motivy s loveckou tématikou. Bohatého občerstvení v provizorní zámecké restauraci i ve stáncích na nádvoří využily všechny věkové kategorie návštěvníků.
Byť výstavu provázely některé negativní jevy – vzhledem k časnému konání výstavy především chladno v zámeckých sálech nebo také výpadek elektrického proudu v nedělním dopoledni, který pak pracovníci MěÚ operativně odstranili – množství návštěvníků odměnilo pořadatele přehlídky a přesvědčilo je o  velkém zájmu veřejnosti o myslivost a přírodu všeobecně.                                                                                                                                                                     PaM



Design By Macik