Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Chvalčovské DOMINO je tu pro vás

Již třetím rokem funguje ve Chvalčově Komunitní centrum pro rodinu DOMINO. Pro rodiče a děti z okolí Bystřice pod Hostýnem připravilo centrum nabídku pravidelných aktivit a kroužků.

Nejmenší caparti od 1 do 3 let pravidelně navštěvují KLUBÍČKO. Hodina motorického
cvičení, říkadel, zpívání, hrátek je dobrou příležitostí posílit vztahy mezi maminkou a děťátkem. ŠIKULKA plná šikovných kluků a holčiček od 2 do 4 let podporuje tvořivé schopnosti. Děti  za pomoci rodičů malují, stříhají, lepí a poznávají mnoho výtvarných technik. Dílka jsou pravidelně vystavována při chvalčovském šmigrustu a vánočních inspiracích v kulturním domě.
Dopoledne bez maminky mohou strávit děti již od jednoho roku věku ve VŠEZNÁLKOVĚ MINIŠKOLIČCE. Pro děti  je připraveno mnoho pohybových, výtvarných a motorických aktivit.
VÝTVARNÝ KROUŽEK, který je určen dětem od 3 do 6 let,  rozvíjí tvůrčí schopnosti, tvořivost a procvičí jemnou motoriku. Budoucí prvňáčci jsou v  PŘEDŠKOLÁČKU hravou
formou vedeni ke zvládnutí všeho potřebného ke vstupu do školy. Kurs je vhodný  pro děti od 5 let.
Pohybové hry, aktivity zaměřené na pohyb, dětské tanečky, rytmická říkadla, orientace              v prostoru a mnoho dalších her je připraveno pro ty, kdo se chtějí hýbat a dovádět. ČIPERKY, pohybový kroužek, se nabízí dětem od 3 do 6 let.
Maminkám předkládáme kurzy ANGLIČTINY s hlídáním dětí v prostorné herně. Probíhají dva kurzy, pro mírně a středně pokročilé. Pro odpočinek slouží volné herny. Děti si mohou hrát a maminky popovídat nebo přečíst pěknou knihu.
V době letních prázdnin se osvědčily PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY. Rodiče děti přivedou mezi  7. a 8. hod. do KCR Domino,  v 16.00 si rodiče děti vyzvedávají. Na každý den je připraveno mnoho her, soutěží, výtvarné a tvořivé dílničky, výlety do okolí, hraní pohádek a další aktivity. V případě deštivého počasí se program uskuteční v prostorné herně. V ceně pobytu je oběd. 

Termíny příměstských táborů:
14.–18. 7. 2010
21.–25. 7. 2010
16.–20. 8. 2010
23.–27. 8. 2010

Bližší informace na tel. 604 305 055       
Elen Egerová



Design By Macik