Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Strategický plán města posoudí zastupitelstvo

Strategický plán města Bystřice pod Hostýnem se má stát hlavním strategickým dokumentem s výhledem na roky 2014–2025. Jeho významnou kapitolou je tzv. návrhová část, která definuje strategické perspektivy, jako je životní prostředí, bezpečnost, ochrana a obrana života, zdraví a majetku, sociální záležitosti a školství, hospodářský růst regionu, cestovní ruch, kultura a volný čas, územní rozvoj města, dopravní obslužnost města, majetek města, finance a financování města, komunikace s veřejností a veřejná správa. Strategické perspektivy jsou předmětem hlavního zájmu a směřují prakticky do všech oblastí života občanů. Návrhová část tak definuje strategické cíle, kterých má být do budoucna dosaženo. 
Nedílnou součástí strategického plánu je tzv. profil města, který charakterizuje stávající situaci, z níž vychází samotná strategie. Profil shrnuje základní údaje o vývoji a současnosti a charakterizuje oblasti, jako jsou  přírodní zdroje a životní prostředí, obyvatelstvo, bydlení, kultura, sport, spolky, cestovní ruch, dopravní obslužnost, technická vybavenost a infrastruktura, trh práce a hospodářská situace v regionu.


Konkrétní návrhy aktivit, které povedou k naplnění stanovených strategických cílů, definuje samostatný dokument, tzv. akční plán. Akční plán je nástroj operativní povahy sloužící k jednoznačnému vytýčení aktivit, které se s vysokou mírou pravděpodobnosti budou realizovat. Akční plán je vypracován pro léta 2014–2016, další akční plány budou aktualizovány vždy s jednoletým posunem. Nerealizované akce budou odkládány do tzv. zásobníku projektů.
Strategický plán města Bystřice pod Hostýnem byl spolu s akčním plánem zaslán zastupitelům města k připomínkování, po zapracování případných námětů a doporučení  jim bude strategický plán předložen s návrhem ke schválení v polovině září.


Schválená verze strategického plánu pak bude zveřejněna na webových stránkách města, a to včetně přílohy profilu města, dále seznamu účastníků aktualizace strategického a akčního plánu a samotného akčního plánu, který bude definovat plánované rozvojové aktivity. Postupně budou zveřejňovány výsledky realizace strategického plánu a každoročně aktualizovaný akční plán. Občané města se budou moci na rozvoji města podílet prostřednictvím dalšího dotazníkového šetření. O jeho zahájení budou informování ve Zpravodaji a na webových stránkách města.


Ing. Naděžda Klvaňová
odbor projektového řízení



Design By Macik