Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Co nového v rodinném centru KNOFLÍK

Dne 1. července 2013 bylo otevřeno v prostorách  základní školy Bratrství  Rodinné centrum Knoflík, které provozuje občanské sdružení Okrašlovací a zábavní spolek. Během dnů otevřených dveří si k nám našlo cestu kolem padesáti rodičů a dětí. O prázdninách jsme fungovali ve zkušebním provozu. Rodiče mohli využít hlídání dětí nebo společnou hernu a zahradu školy, kde našli v parných letních dnech stinné místo pro odpočinek.


Naší první pravidelnou aktivitou se stalo páteční cvičení powerjogy s Denisou Hlavačkovou. Maminky si mohly bezstarostně a v klidu protáhnout celé tělo, zatímco se o jejich děti staraly chůvy. A to buď v herně, nebo venku, např. při honbě za pokladem. Cena včetně hlídání a mléčné svačinky je 50 Kč. V pořádání dopoledního cvičením powerjogy se zajištěným hlídání dětí máme v plánu pokračovat i od začátku školního roku.


Od září pro vás chystáme další nové akce a činnosti. Knoflík vznikl nejen pro potřeby rodičů a jejich dětí, ale také pro nastávající rodiče. Každé úterý od 17.00 hod bude patřit právě budoucím maminkám. Cvičení pro těhotné povede paní Hanka Sobková, kterou můžete znát z bystřického centra Matylda – plavání kojenců. Cvičit budeme v malé tělocvičně školy. Připravujeme také další pohybové aktivity, např. společné cvičení maminek či tatínků s dětmi. Chystáme i řadu přednášek na zajímavá témata. Domácí ekologie, zubní hygiena, dětské nemoci, výživa nebo z oblasti psychologie. Také se můžete těšit na akce s pohybovými, výtvarnými, hudebními i dramaticko-výchovnými aktivitami pro děti i celé rodiny, které se uskuteční v průběhu školního roku.


Podrobnější informace o všech našich aktivitách a činnosti RC Knoflík se dozvíte ve dnech otevřených dveří, na které vás tímto srdečně zveme. Budou probíhat celé září v prostorách RC Knoflík, které sídlí v budově ZŠ Bratrství ve školním bytě v přízemí. Vstup samostatnou brankou vedle školní zahrady. Postupně budou také všechny důležité informace zveřejněny na webových stránkách www.ozs.cz/rodinne-centrum.  Kontaktní telefon je 775 690 937.

Rádi bychom poděkovali všem našim sponzorům a dárcům, bez jejichž finanční a materiální pomoci by Knoflík vznikal mnohem obtížněji a déle (seznam sponzorů je umístěn na našich webových stránkách). Obrovský podíl na našem úspěchu mají i mnozí dobrovolníci, kteří přiložili ruce ke společnému dílu a pomohli tak dát rodinnému centru konečnou tvář. Naše poděkování patří také panu starostovi, který se  snažil najít pro nás  vhodný prostor a nakonec nám poradil obrátit se na paní ředitelku Blanku Moráčkovou. Podpora paní ředitelky je pro nás velmi důležitá a povzbuzující a jsme za ni velmi vděčni.
Na naši společnou činnost se velmi těší tým RC Knoflík.

Lenka Ostrolucká
OZS Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik