Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nová silnice za Dubíčkem otevřena

Na začátku července bylo slavnostně otevřeno dlouho očekávané 600metrové silniční propojení mezi komunikacemi II/150 (na Valašské Meziříčí) a II/438 (na Hranice). Díky této nové stavbě vozidla jedoucí po silnici II/150 od Loukova a směřující na silnici II/438 a dále ve směru na Hranice už nebudou muset zajíždět do Bystřice pod Hostýnem, ale z jedné silnice na druhou se dostanou po nové krátké spojnici. Ušetří tak asi dva kilometry jízdy a zbaví se zdržení při průjezdu městem. Tato spojnice, která dostane číslo II/150, je první částí budoucího obchvatu města.


„Chci poděkovat všem, kteří se na této stavbě podíleli. Nová silnice zásadním způsobem odlehčí dopravní situaci v centru Bystřice pod Hostýnem, neboť z města odvede tranzitní dopravu směřující směrem z Valašského Meziříčí na Hranice, zejména pak cisterny přepravující náklad z nedalekého Loukova. Velký význam však tato stavba má i pro ostatní dopravu, neboť nový úsek silnice bude sloužit jako součást jednoho z hlavních tahů ze střední Moravy na Valašské Meziříčí a dále na  Slovensko,“ uvedl Jaroslav Drozd. Radní pro oblast dopravy Jaroslav Kučera přítomné informoval o tom, že Zlínský kraj chce intenzivně modernizovat síť svých silnic i v příštích letech. Konkrétně jde o 15 projektů, u kterých se bude žádat o evropské dotace, a v případě realizace by měly být hotovy do konce roku 2015. Na akci byl přítomen i starosta města Zdeněk Pánek, který ocenil výbornou spolupráci se Zlínským krajem při přípravě a realizaci nového úseku silnice.


Stavba začala v červnu loňského roku a znamenala vybudování nové okružní křižovatky o průměru 40 metrů v místě napojení na silnici II/438 a nové průsečné křižovatky s řadicími pruhy v místě napojení na silnici II/150. Řešeno bylo také křížení s místní komunikací ke skládce komunálního odpadu. Součástí stavby byla rovněž úprava napojení ulice Cihelna a napojení účelových komunikací a sjezdů k přilehlým nemovitostem. Nová trasa silnice II/150 a výstavba okružní křižovatky si navíc vyžádaly přeložky inženýrských sítí.


Stavba silniční spojky si vyžádala částku 55 milionů korun. Byla spolufinancována z Regionálního operačního programu Střední Morava (dotace činí 75 % uznatelných nákladů). Investorem stavby bylo Ředitelství silnic Zlínského kraje, příspěvková organizace zřizovaná krajem.
           

 -red-



Design By Macik