Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Březen je měsícem čtenářů a my jim předkládáme pár titulů z nových knih:

Beletrie
Binchy,M.: Srdce a duše. Román o životě běžných lidí, jejich osobních dramatech a emocích. Láska a pochopení, s nimiž autorka líčí osudy svých postav, dodávají příběhu strhující rozměr lidskosti.
Gilbert, E.: Jíst, meditovat, milovat. Pouť mladé dámy za pozemskými i duchovními rozkošemi napříč Itálií, Indií a Indonésií.
Haidler, J.: Prokletá setba. Původní český román odehrávající se na pozadí skutečných historických událostí ve vypjatých okamžicích našich i světových dějin druhé třetiny 20. století.
Kubátová, T.: Převozníci. První ze dvou příběhů sester Kalendových sleduje osudy o rok starší Báry od chvíle, kdy do jejího života zasáhne manželova nevěra.
Pojman, Z. J.: Skotský deník. Autor odjel do Skotska, aby si vydělal trochu peněz na splacení dluhů. Zde nás ovšem uvádí do nezvyklého prostředí mezi lidi, o nichž se dneska prakticky nepíše.
Schlink, B.: Víkend. Autor, který se proslavil svým románem Předčítač, se ve svém novém románu zabývá otázkou terorismu, respektive střetu svobody individua a svobody společnosti.
Swidler, U. T.: Monte Dolciano, aneb Vyznání lásky jedné italské vesnici. Láskou zklamaný Max utíká z Německa, aby si splnil svůj velký sen – dům ve slunné Itálii…

Naučná literatura
Gastel, M.: Mýtus Versace. Kniha je první biografií módního návrháře, napsaná deset let po jeho tragické smrti v Miami. Autorka předkládá příběh slavného návrháře od jeho počátků až po vrchol jeho slávy.
Gladwell, M.: Bod zlomu. Kniha o malých příčinách s velkými následky nabitá pozoruhodnými výsledky psychologických a sociologickým výzkumů.
Ibrahim, R.: Interpretace textů (nejen) ke státní maturitě. Publikace s výběrem ukázek, poučeností a metodickým zpracováním interpretací by měla sloužit především jako pomůcka k přípravě na ústní část nové maturitní zkoušky z češtiny.
Messner: Západní stěna. Dramatické líčení výstupu na západní stěnu Ortleru protkává Messner vzpomínkami na to, jak zdolával nejobtížnější alpské trasy.
Mráčková, H.: Putování časem Zlínským krajem. Publikace přibližuje území Zlínského kraje z mnoha různých aspektů, přičemž poukazuje i na dosud nepříliš známé skutečnosti.
Mrva, J.: Operace Verdikt. Vzpomínky na žurnalistické decennium regionálního autora z Kroměříže.
Nešpor, K.: Léčivá moc smíchu. Více než 50 způsobů, jak prozářit a proteplit svůj život smíchem, i když právě nesvítí slunce a nemáme to lehké.
Novák, J. A.: Smrtící sopky. Poutavé líčení největších historických katastrof způsobených vulkány od zániku minojské kultury způsobené výbuchem Théry až po největší pohromy současnosti.
Šesták, F.: Na kole do Evropského parlamentu. Reportáž Františka Šestáka z cesty s  europoslancem Edvardem Kožušníkem z Prahy do Evropského parlamentu ve Štrasburku.


Knihy pro děti
Bumbová, S.: Lapálie s mořskou pannou. Další dobrodružství námořníka Alfonse Kocábky a jeho kamarádů námořníků z loďky Matyldy.
Fojtík, J.: Policejní vrtulníky. Kniha se věnuje historii nasazení vrtulníků u našich bezpečnostních útvarů.
Millerová, K.: Případ Causo. Detektivka s magickou podkovou, která rozluští každý zašifrovaný text a pomůže s odhalením zločince.
Nick, O.: 4týdenní výchovný program pro psy. Každý den spolu trénujte jen několik minut a za čtyři týdny bude váš věrný přítel umět důležité povely, díky nimž zvládne každou situaci.
Steklač, V.: Dvojčata v akci. Hořká vůně mandlí. Detektivové proslulé detektivní kanceláře stojí před další záhadou, již musí rozřešit – kdo z podezřelých byl odporným travičem?

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz   
              JaRo



Design By Macik