Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Večer pohádkových modelů

str. 35


Jako každým rokem i letos jsem se zúčastnila módní přehlídky uspořádané vynalézavou a tvořivou paní Lenkou Koláčkovou ve spolupráci s TJ Sokol Bystřice pod Hostýnem. Přehlídka se konala 28. 11. v místní sokolovně. Tato slavnost módy je, dalo by se říct, už tradiční záležitostí, proto nepřekvapily do posledního místečka zaplněné prostory sokolovny; zájem byl veliký. 

Závěrečné defilé

Po dva roky jsem účinkovala jako modelka, ale letos jsem si přehlídku užívala z jiného hlediska – z diváckého. Choreografie modelek a modelů byla úžasná, líčení kosmetičky  Hany Pecháčkové mi připadalo jako z evropské scény, vše bylo tak dokonalé… Celá sokolovna zářila vánoční atmosférou, kterou zrežírovala paní Dagmar Čurdová s podporou TJ Sokol. Letošní přehlídka měla velmi pestrý program, celkově sladěný do pohádky. Přijde mi, že je rok od roku dokonalejší. Průběh přehlídky byl velmi dynamický – jemné a křehké modelky střídali šermíři a divoká ohnivá show v podání Úpických střelců – Pánů z Vizmburka. Sólovou hrou na saxofon zahájil přehlídku člen hanácké dechové hudby „Hulíňané“ Petr Polák, poté naladil vánoční atmosféru dětský Sboreček místních žáčků ze ZŠ T.G. Masaryka pod vedením paní učitelky Martiny Ryškové. Po uvítacím slovu předsedy TJ Sokol Ing. Zbyňka Svobody nastoupil na scénu hajný v kamizole a za zvuku písní z filmu„Ať žijí duchové“ uvedl všechny do pohádky.

Celkově bylo předvedeno přes 300 modelů od 40 nejmenovaných dodavatelů a salónů. Modely podzimní a zimní kolekce vystřídaly modely klasického nošení, elegance, sportu, ale i spodní prádlo a  župánky, nichž se vyjímali hlavně pánové J. Vrcholem letošní přehlídky byly chvíle předvádění večerní a plesové kolekce, kdy půvabné modelky přicházely po molu v doprovodu pánů ve společenském. Modely byly doplněny originální bižuterií a všem to moc slušelo. Publikum děkovalo úsměvy a potleskem

Pokud budou organizátoři tradovat tuhle přehlídku i nadále, nenechte si ji ujít. Byl to skutečný kulturní zážitek. 

Daniela Krajcarová



Design By Macik