Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Servis knihovny
Malý výběr z novinek měsíce března a dubna

Beletrie
Baťa, J. A.: Těžké časy. Román z průmyslového života. Z literárních prací J.A.Bati lze jasně vyčíst, že se jednalo o člověka osobitých vizí a hlubokých myšlenek.
Høegh, P.: Tichá dívka. Hlavním hrdinou psychologického románu je cirkusový klaun obdařený pozoruhodným sluchem, který pátrá po záhadně zmizelé desetileté  dívence.
Pánek,J.: Louka ohňů.  Drsný příběh líčí věrně a napínavě počátky vzniku Sámovy říše. Hlavní hrdinkou je mladá dívka, které se podaří uprchnout z otroctví díky Sámově výpravě.
Procházková, I.: Nazí. Příběh zobrazuje  generaci dnešní sedmnáctiletých v jejich každodenních dramatech. Přijmou pravidla dospělých nebo vyústí jejich střet s realitou v tragédii?
Ronson, J.: Muži co zírají na kozy.. Vtipná, ale zároveň krutě mrazivá kniha, která odhaluje drsné metody speciálních armádních jednotek.
Saramago, J.: Slepota.  Naturalisticky líčený thriller v němž je lidstvo zachváceno epidemií slepoty. Za tento román získal  portugalský spisovatel v roce 1998 Nobelovu cenu za literaturu.

Naučná literatura
Hýža, M.: Na vrcholky hor s Vladimírem Čechem. Úspěšný televizní dokumentární cyklus o útulnách, chatách  a boudách na českých, moravských a slezských horách.
Orel, J.: Největší vojevůdci 2. světové války. Jedinečný ucelený přehled vojenských osobností z obou stran fronty. Jaké následky přinášela jejich rozhodnutí pro vojáky a vývoj válečných událostí.
Pringle, R.: Rosely a jejich mutace. Chovatelům se dostává do rukou nejrozsáhlejší publikace o roselách, která dosud vyšla. Komplexně pojednává o jejich chovu a vyčerpávajícím způsobem popisuje současný stav výskytu mutací.
Sedláček, T.: Ekonomie dobra a zla. Po stopách lidského tázání od Gilgameše po finanční krizi. Autor poutavým způsobem propojuje  svět ekonomie s filozofií i etikou.
Streichsbier, R.: Martina Sáblíková. Zázrak na bruslích. Kniha sleduje krok za krokem zatím krátkou, ale úžasnou sportovní kariéru  obyčejné holky z paneláku.

Knihy pro děti
Drijverová, M.: Zlobilky. Cože se stalo s holčičkami, se kterými si nikdo nevěděl rady? Přečtěte si děti samy, zlobit se opravdu nevyplácí!
Eislerová,j.: Robinson Crusoe.  Příběh o nejslavnějším trosečníkovi je převyprávěn tak, aby mu s pomocí ilustrací porozuměly i malé děti.
Chaloupek, V.: Madla a Ťap.  Nejen dobrodružství  nezkušených mláďat  - štěněte a malého rysa, ale i fotografie šumavské přírody zaujmou malé i velké čtenáře.
Lada,J. – Černík,M.: Pohádkové dárky Josefa Lady. Ke známým ilustracím Josefa Lady vymyslel úplně nové prozaické i veršované pohádky Michal Černík.
Osbornová, M. P.: Dobrodružství v říši pyramid. S edicí První velký příběh pro malé čtenáře se děti dostanou do hlubin prastaré hrobky, kde se setkají s duchem dávno zemřelé královny.

 

                                                                                                                                                                              STR.



Design By Macik