Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Chvalčovská SOS dětská vesnička pomáhá už 40 let

Dne 7. října 2010 oslavilo Sdružení SOS dětských vesniček 40. výročí položení základního kamene k výstavbě druhé nejstarší SOS vesničky v ČR, vesničky ve Chvalčově.
Právě zde našlo domov a vyrostlo během čtyř desetiletí 225 dětí, o které se staralo 40 maminek-pěstounek.
U příležitosti oslav významného výročí se ve Chvalčově setkalo na 60 bývalých pěstounek a jejich dnes už dospělé děti se současnými obyvateli vesničky. Dnes poskytuje chvalčovská vesnička rodinné zázemí 34 dětem, které žijí v rodinách sedmi maminek a jednoho pěstounského páru.
Na programu oslav, jichž se zúčastnil i starosta Chvalčova Antonín Stodůlka a starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek, bylo vystoupení dětí, výstava dokumentů o historii vesničky, soutěže pro děti a také divadelní představení. Hosty uvítal ředitel vesničky Mgr. Cyril Maliňák.
Jak uvedla národní ředitelka Sdružení SOS dětských vesniček Květuše Paichlová, chvalčovské oslavy by měly zahájit podzimní celorepublikovou mediální kampaň, která má za cíl získání finanční podpory na rekonstrukci objektů a zvýšení počtu dobrovolných pěstounek a pěstounů. Pak přibude dětí, které budou mít šanci najít nový domov a rodinu v SOS dětských vesničkách.
                                                                                                                                                                                     msch



Design By Macik