Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Přednášky o první pomoci

Městu Bystřice pod Hostýnem byla přidělena finanční dotace na projekt Město proti kriminalitě od Zlínského kraje z podprogramu PF09–10 na podporu obcí a měst v oblasti prevence kriminality ve Zlínském kraji na rok 2010.


V rámci projektu Město proti kriminalitě probíhají kromě dalších akcí také odborné přednášky první pomoci Českého červeného kříže Kroměříž. Přednášky jsou určeny základním školám v Bystřici pod Hostýnem, zaměstnancům městského úřadu, strážníkům městské policie. Pro širokou veřejnost byla uspořádána přednáška první pomoci v rámci Dne charity.


Dne 14. září 2010 byla v ZŠ praktické a ZŠ speciální realizována výuka první pomoci pro žáky, kterou odborně vedly lektorky oblastního spolku Českého červeného kříže Kroměříž  s ředitelkou Alicí Juračkovou. Žáci 5.–9. ročníku se učili hravou a uvolněnou formou základním postupům při poskytování první pomoci, ošetřování drobných poranění a dozvěděli se, jak důležité je v případě ohrožení života včas přivolat odbornou pomoc. Lektorky neopomněly zdůraznit prevenci úrazů, vysvětlit postup při zajištění základních životních funkcí a předvést resuscitaci na modelu. Žáci byli velmi přístupní, dobře spolupracovali, a tak se zábavným způsobem naučili pomoci druhému.
                                                                                                                                                                                       -pk-

Děkujeme realizátorům projektu a velmi příjemným, zkušeným lektorkám ČČK Kroměříž za přínosnou spolupráci. Jsme přesvědčeni, že seznamovat se s principy ochrany zdraví je
důležité již pro děti školního věku. (Kolektiv pedagogů ZŠ praktické a ZŠ speciální B. p. H.)



Design By Macik