Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nová budova záchranky otevřena

Dne 15. října 2010 bylo slavnostně otevřelo nové výjezdové pracoviště Zdravotnické záchranné služby ZK v Bystřici pod Hostýnem. Slavnostnímu přestřižení pásky byli přítomni záchranáři, lékaři, ředitel Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Anton Vaňo, ale také hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák spolu se svými náměstky Liborem Lukášem, Jaroslavem Drozdem a krajskou radní pro zdravotnictví Hanou Příleskou.

Objekt je řešen jako solitérní dvoupodlažní budova s maximálním prostorovým využitím pozemku. Na vstup do objektu navazují pracovny záchranářů včetně sociálního zázemí, sklady prádla a úklidová komora. Součástí vstupního prostoru je i schodiště spojující přízemí s prvním patrem. Z prostor garáží jsou přístupny místnosti dezinfekce, sklad zdravotnického materiálu, dílna a skladové zázemí. V podlaží jsou umístěny šatny s hygienickým zázemím, kotelna a pracovny záchranářů, řidičů, lékaře a staniční sestry. V prvním nadzemním podlaží se nachází prostornější společná místnost s jednoduchou kuchyňkou. Součástí stavby jsou rovněž zpevněné plochy a komunikace včetně parkoviště, veřejného osvětlení, sadových úprav a oplocení. Investorem stavby byl Zlínský kraj. Stavební práce probíhaly od března 2010 do října 2010. Celkové náklady se vyšplhaly do výše 19.263.465 Kč.


Nový objekt bude sloužit jen jako výjezdové stanoviště rychlé záchranné služby, lékařská služba první pomoci bude občanům města nadále k dispozici na staré adrese v ulici 6. května.
Stálá tříčlenná posádka záchranářů působí v Bystřici pod Hostýnem od roku 1993. V roce 2002 přibyli další dva a od té doby zde pracovalo v nepřetržitém provozu pět osob. Vývojem se ustálil počet zaměstnanců záchranky na 26. Pro ochranu zdraví a životů obyvatel žijících v regionu Bystřice pod Hostýnem využívají pěti sanitních vozidel, která vyjíždějí v průměru šestkrát denně.
       msch



Design By Macik