Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



SDH Bystřice pod Hostýnem v roce 2009

str. 37


V letošním roce byla výjezdová jednotka SDH Bystřice pod Hostýnem povolána krajským operačním a informačním střediskem (KOPIS) celkem k 15 výjezdům. Mezi těmito výjezdy byl například požár prodejny s použitými věcmi v Bystřici, požár stánku na Hostýně nebo požár rodinného domu ve Vítonicích. Kromě ostrých výjezdů byla jednotka povolána i ke třem cvičením – simulace úniku chemické látky ve firmě Kovonax, požár rekreační chaty na Rusavě nebo požár a evakuace Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník ve Chvalčově.

Činnost celé jednotky je založena na dobrovolnosti a její členové se zúčastňují výjezdů, cvičení, ale i školení bez nároku na mzdu. Aby jednotka mohla jezdit k zásahům, musí být dostatečně vybavena, aby se snížilo riziko zranění. Většina vybavení a provozu je financována z rozpočtu města Bystřice pod Hostýnem. Jelikož tyto peníze nepokryjí všechny náklady, jsme velice vděčni za dobrovolné příspěvky od našich spoluobčanů. S výběrem těchto příspěvků je spojeno roznášení pozvánek na tradiční hasičský ples, který se koná 9. 1. 2010. Proto chci tímto poděkovat všem, kdo přispějí libovolnou, i symbolickou částkou na činnost našeho sboru členům SDH roznášejícím o vánočních svátcích pozvánky na ples.

Za celý Sbor dobrovolných hasičů Bystřice pod Hostýnem bych vám dále chtěl popřát klidné prožití vánoční svátků a celý následující rok. A abyste hasiče u zásahů potřebovali co nejméně.

Za výbor SDH

Petr Symerský



Design By Macik