Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinyky v městské knihovně

Ať chceme nebo nechceme, dny léta už jsou sečteny, toho skutečného už před časem, nyní i babího léta. Pomalu nastupuje sychravý podzim se vším, co k němu patří.
Přichází také ten správný čas, kdy se vrátíme ke knížce zas. A co budeme číst?
Třeba vás osloví novinky z fondu naší knihovny:

Beletrie

Koláček, L. Y.: Poslední bere vše. Základem historického románu je legendární erotický skandál mladičké Elišky Kateřiny Smiřické, krutě ztrestané vlastním otcem, pyšným Zikmundem Smiřickým.
Obermeier, S.: Dvorní šašek. Kniha zachycuje dramatické události odehrávající se kolem Anežky Bernauerové, milenky a pravděpodobně i první manželky bavorského korunního prince Albrechta III.
Radůza: Čáp nejni kondor. Třináct autobiografických povídek o dětství svébytné písničkářky, muzikantky a textařky Radůzy.
Sobotka, R.: Zrada v Andělském Dvoře. Drsné osudy beskydských horalů v posledních měsících 2. světové války.
Vigan, D.: Noc nic nezadrží. Na první pohled „obyčejné“ vyprávění o autorčině matce je ve skutečnosti biografií, rodinnou ságou i autorčinou intimní zpovědí.
Vráz, E. S.: V dálavách světů. Výbor cestopisných próz legendárního cestovatele. Unikátní texty provedou čtenáře téměř všemi světadíly.

Naučná literatura

Brynz, P.: Tátologie aneb Rady pro začínající tatínky, kteří nechtějí brzy skončit. Sbírka dobrých rad v povídkové formě. Tatínkům poskytuje zásadní rady v situacích, které jsou pro otce netypické a nikdo jim s nimi nepomůže.
Dějiny. Velký obrazový průvodce historií lidstva. Velkolepá encyklopedie nabízí komplexní mozaiku světových dějin od pravěku po současnost a přibližuje čtenáři minulost lidstva tak přehledně a v souvislostech jako žádná jiná kniha.
Herber, R.: Pramen života. Léčení vodou dle pátera S. Kneippa. Autorka znovu oživila 100 let starou velmi úspěšnou léčebnou metodu – léčení vodou. Vše je doplněno malým Kneippovým bylinářem.
Hulanová, L.: Internetová kriminalita páchaná na dětech. Kniha je určena nejen odborníkům, ale i rodičům a laické veřejnosti, kterým mimo jiné poskytuje návod, jak děti v kyberprostoru chránit.
Plamínek, J.: Konflikty a vyjednávání. Knížka ukazuje, čím mohou být konflikty prospěšné a jaký význam mají jak pro vedení a řízení firem, tak v lidském životě.

Knihy pro děti

Krolupperová, D.: Proč mluvíme česky. Autorka knihy zasvěcuje zábavnou formou do tajů jazyka, odhaluje jeho zákonitosti i zvláštnosti, a probouzí tak v malých čtenářích chuť objevovat mateřštinu.
Parr, M.: Vaflové srdíčko. Pojďte spolu s norskými dětmi Lenou a Kuldou prožít celý rok, ve kterém není nouze o zážitky, dobrodružství, ale také pochopení a pohlazení.
Popelínský, L.: Vzpomínky z protektorátu. Knížka přibližuje atmosféru a život obyvatel městečka Nová Říše v předválečných a válečných letech očima malého chlapce.
Poppr, A.: Tajemství permoníků. Kdo by nechtěl znát tajemství malých permoníků? Do jejich podzemního království zavede děti tato nová interaktivní kniha.
Svěrák, Z.: Když je pěkné počasí. Sami autoři pro vás vybrali nejnovější písničky ze své tvorby a také dvě operky – Šípková Růženka a O dvanácti měsíčkách.
Wiese, P.: Detektivové v sedlech. Fina, Lukáš, Mimi a Bastion jsou nejlepší kamarádi. Se svými poníky a psem Banditou vyřeší každý případ.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo



Design By Macik