Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nejmilejší koncert 2010

Ve dnech 14. 5.–16. 5. 2010 se zástupci našeho dětského domova zúčastnili celostátní přehlídky dětských domovů „Nejmilejší koncert“ v Kolíně. Chlapci si svou účast vybojovali vítězstvím v regionálním kole ve Strážnici a účastí v projektu „Nejmilejší koncert tour“.

V pátek, po příjezdu do Kolína, nás čekal devítihodinový maratón vystoupení 350 dětí z 45 dětských domovů, ze kterých porota vybírala nejlepší vystoupení na sobotní odpoledne a slavnostní galavečer. Kluci z našeho domova vystupovali v první části. Podali dobré výkony, a tak si druhou polovinu vystoupení pěkně vychutnali v hledišti kolínského divadla.
Sobotní ráno byli chlapci celí netrpěliví: „Vybrali nás?“ „Postoupíme?“ „Co myslíte?“  V 9 hodin jsme proto běželi k divadlu, kde byl vyvěšen seznam dvaceti vystoupení nominovaných porotou pro přehlídku na Kmochově ostrově. K našemu velkému překvapení postoupila dvě naše čísla. Zbytek sobotního dopoledne jsme strávili na kolínském náměstí sledováním průvodu rytířů a rytířských soubojů.

Po obědě jsme spěchali do přírodního amfiteátru, kde vystupoval Milan se svým beat boxem a Pavel s Michalem hráli na bonga. Obě vystoupení se povedla, od diváků hoši sklidili velký potlesk. Ale pořád vládla mezi kluky nervozita, nevěděli, zda postoupí na slavnostní galavečer. Musela jsem opakovat: „Výsledky se dozvíme v divadle.“
Po skončení dopolední přehlídky jsme sledovali v divadle taneční představení „O ztraceném srdci“, kde vystupovaly děti z DDŠ Býchory s taneční skupinou Modroočko. Pohádka měla velký úspěch.

Porota nás napínala, jak jen to bylo možné. Vítězné účinkující galavečera nakonec vyhlásil předseda poroty Vladislav Sobol – Flík, šéfredaktor časopisu Zámeček. K našemu velkému překvapení vybrali Pavla a jeho improvizaci na kytaru.
Hnali jsme se rychle na večeři a připravit vše na vystoupení. Galavečer byl určen pro významné hosty, mezi kterými byli zástupci MŠMT, Asociace dětských domovů, z Nadace T. Maxové, z úřadu vlády, krajského úřadu, starostové Kolína, Býchor, ředitelé dětských domovů... Pavla čekalo vystoupení, nervozita se stupňovala, v předsálí procházeli lidé v oblecích. Přijela Tereza Pergnerová, která celý večer uváděla. Pavel zkoušel poslední improvizace, rozcvičoval se.
Program začal, na podiu vítali významné hosty, první druhé třetí vystoupení, čekáme v zákulisí. Příchází k nám Flík, nemáme se leknout a znervóznět. Jde na podium a vyhlašuje nějakou dívku, pak vyhlašuje našeho Pavla. Předává mu cenu za nejšikovnějšího chlapce na koncertu, který hraje na několik nástrojů a vystupoval v několika hráčských uskupeních. Pavel je překvapený, nemá však čas přemýšlet. Tereza ho uvádí, musí předvést, co umí na kytaru. Hraje bravurně, publikum tleská do rytmu, jeho improvizace je vynikající. Šťastně odchází z podia a zbytek večera sleduje vystoupení z první řady. Přehlídka nejlepších končí v pozdních večerních hodinách.

Byly to náročné, zajímavé a krásné dny, za které děkujeme organizátorům – panu řediteli A. Burešovi a DDŠ Býchory. Výborně zvládli organizaci pěti stovek účastníků. Děkuji také klukům za perfektní reprezentaci našeho domova. 

                                                                                                                                                      Mgr. Ladislava Marešová

 


Fotografie


Design By Macik