Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Informace o splatnosti místního poplatku za likvidaci komunálního odpadu pro rok 2011

Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů (poplatek za likvidaci komunálního odpadu) je splatný do 31. května 2011.

Sazba poplatku činí 396 Kč za poplatníka a kalendářní rok. Poplatek můžete zaplatit hotově v budově radnice, dveře č. 12, u paní Gabriely Dudeškové, tel: 573 501 951. Poplatníkům, kteří nemají možnost zaplatit poplatek v hotovosti, bude před splatností poplatku zaslána složenka.
Vyhláška města č. 3/2010, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, upravuje tato osvobození a úlevy:

- Děti, které v roce, za který se poplatek platí, nedovrší 6 let věku, a občané, kteří v roce, za který se poplatek platí, přesáhnou 75 let věku, platí v daném roce poloviční výši sazby poplatku. Děti, které se narodí v roce 2011, jsou od poplatku za rok 2011 osvobozeny. Občané, kteří v roce, za který se poplatek platí, přesáhnou 85 let věku, jsou rovněž od platby poplatku osvobozeni.

- Od poplatku jsou osvobozeni poplatníci se zvlášť těžkým zdravotním postižením, kterým byly přiznány mimořádné výhody III. stupně (držitelé ZTP/P).
 
- Od poplatku jsou dále osvobozeni poplatníci, kteří se v roce, za který se poplatek platí, fakticky zdržují nejméně 10 kalendářních měsíců v léčebně dlouhodobě nemocných nebo v ústavu sociální péče nebo mimo území České republiky nebo ve vyšetřovací vazbě, případně výkonu trestu. V těchto případech musí poplatníci o osvobození požádat a prokazatelně doložit správci poplatku pobyt mimo území města Bystřice pod Hostýnem, a to do dne splatnosti poplatku za daný rok.

- Uhradit tento poplatek je povinna také osoba, která vlastní na území města Bystřice pod Hostýnem a jeho integrovaných obcí stavbu určenou nebo sloužící k individuální rekreaci. V těchto případech činí sazba poplatku 396 Kč za výše uvedenou stavbu. Od poplatku jsou osvobozeni vlastníci rekreačních objektů, mají-li všichni trvalý pobyt na území města Bystřice pod Hostýnem a jeho integrovaných obcí.

- Od poplatku jsou dále osvobozeni občané mající trvalý pobyt v Bystřici pod Hostýnem, v ulici Cihelna.
            -red-



Design By Macik