Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



„Zafúkané chodníčky“ a jejich úklid

Vedení města Bystřice pod Hostýnem děkuje všem obětavým lidem, kteří, ač nemusí, dobrovolně provádějí v zimních měsících úklid sněhu na chodnících před svými domy. Město ví o povinnosti tento úklid provádět vlastními silami, ale věřte nevěřte, chodníků je v našem městě přes 50 kilometrů. Hlavní úklid sněhu zabezpečují svými mechanizačními prostředky zaměstnanci Technických služeb Bystřice pod Hostýnem, s. r. o., a Tepelného hospodářství Bystřice pod Hostýnem, s. r. o., kterým rovněž patří poděkování za mnohdy nelehkou obětavou práci.


Pokud je zima mírná a sněhová nadílka únosná, nejsou s úklidem žádné potíže. Ale běda, když nám příroda naloží během několika hodin pořádně velkou sněhovou peřinu. Aniž chceme, máme tu kalamitu. A nestíhá se. Všechno zkrátka nejde zvládnout najednou. A právě v takové situaci pomůže a postačí, když si občan před svým domem část chodníku sám prohrne, třeba jen na šířku lopaty. Před obchody a restauracemi, které lákají zákazníky za účelem poskytnutí služeb, by to mělo být samozřejmé. Otázka několika minut. Procházející lidé by si pak určitě našli svůj prohrnutý chodníček, zbytečně by okolní sníh neušlapali a úklidové stroje by tak rychleji sníh odstranily.


Jedna lidová píseň má refrén: „Zafúkané, zafúkané, kolem mňa všecko je zafúkané…“ To je sice krásná idylka pro naše lesy a hory, ale život ve městě nepříjemně komplikuje. Proto uvítáme každou nezištnou pomoc občanů, zejména v obdobích náhlého a vydatného sněžení. Věříme také, že občané pochopí skutečnost, že úklid komunikací provádí město podle harmonogramu na základě významu jednotlivých cest.

 Mnoho pracovních úspěchů, pevné zdraví a spokojenost v novém roce 2011 vám všem přeje
                                                                                                                                             Antonín Pařízek, místostarosta



Design By Macik