Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Srnce zachránili ze zamrzlého rybníka hasiči

Překvapivý pohled na zamrzlou plochu rybníka se naskytl v pátek 17. 12. ráno obyvatelům blízkého domu v ulici Bělidla. Po ledu pobíhal mladý srnec. V noci ho zřejmě do pasti ohrazeného rybníka zahnali psi. Pokulhával na zadní nohu a k lidem se odvažoval dost blízko. Otvor v pletivu hrazení, kterým se dostal dovnitř, ale sám najít nedokázal. Později se zjistilo, že jde o zvíře chované v zajetí, zvyklé na lidi a krmení z jejich ruky. Nebylo proto možné vrátit je do volné přírody.
Složitou situaci s vyproštěním zvířete operativně vyřešili hasiči přivolaní pracovníky bystřického odboru životního prostředí. Led byl už dostatečně silný, a proto se rozhodli zvíře nahnat k okraji rybníka, dostali ho ven a pak se ho podařilo svázat a posléze autem převézt do Mrlínka do tepla stodoly pana Charváta. Domněnka, že srneček patří chovateli z Rychlova, se nakonec nepotvrdila.
Velké díky a uznání za profesionální a operativní zásah ve výjimečné situaci zaslouží místní členové Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

msch



Design By Macik