Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



YETTY propagoval Hostýnské vrchy na veletrhu Regiontour

Tradiční veletrh turistických příležitostí v krajích České republiky Regiontour se konal od 13. do 16. ledna 2011 na výstavišti Brně. Na stánku turistické oblasti Východní Morava se v sekci Kroměřížska představila i Bystřice pod Hostýnem, jejíž zástupci lákali odbornou veřejnost, novináře i návštěvníky veletrhu do našeho regionu. Hlavní postavou se stal Hostýnský YETTY, který navštívil nejen naši expozici, ale vnikl i na tiskovou konferenci Zlínského kraje, kde byl projekt „Chyť si svého YETTYHO!“ prezentován společně s dalšími novinkami všech čtyř oblastí Východní Moravy.


„Největší zájem byl o cykloturistické mapy, materiály o Sv. Hostýně, katalog ubytování a mapu Hostýnské běžecké magistrály,“ uvedla Barbora Janečková, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu bystřické radnice. Expozicemi prošla také řada politiků včetně zlínského hejtmana S. Mišáka a nechyběl ani starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek s místostarostkou Vladislavou Bělíkovou. „Byl jsem překvapen množstvím návštěvníků i vizuálním ztvárněním expozice Východní Moravy,“ konstatoval starosta Pánek. Jak dodal, Bystřice se úspěšně snažila o propagaci celého Podhostýnského regionu.


Na hlavním pódiu po dva dny vystupovala bystřická cimbálová muzika Bukovinka, která doprovázela nejen valašské odzemkáře, ale i tanečníky verbuňku ze Slovácka. Podtrhla tak vzornou reprezentaci Bystřicka na tomto veletrhu.
Organizátoři 19. ročníku tradičního brněnského veletrhu Regiontour letos připravili pro návštěvníky lákavé gastronomické speciality, aby jim umožnili doslova ochutnat jednotlivé kraje. V rámci Regiontouru se představily všechny kraje ČR a řada regionů ze Slovenska. Program byl postaven kromě gastronomie také na prezentaci lidových řemesel a folkloru.
                                                                                                                                                                                   -red-



Design By Macik