Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kulečníkový turnaj v Rychlově

Druhý svátek vánoční byl v Rychlově tradičně ve znamení finálových zápasů v kulečníku, tedy alespoň pro všechny kulečníkové nadšence. Vše zůstalo při starém, jen konečný výsledek byl netradiční.
Do soutěže se přihlásilo 14 hráčů. Začínalo se opět začátkem listopadu základní skupinou každý s každým na dva vítězné zápasy. V osmičce nejlepších se po uzavření základní skupiny sešel elitní výkvět turnaje. Jmenovitě Rostislav Študent (9:16), Antonín Zicháček (13:15), Milan Hlaváč (18:11), František Hačunda(18:7), Jan Zbranek (18:2), Miroslav Zicháček (21:7), Pavel Novotníček (23:6) a Ivo Matyáštik (23:7).
 Finálové zápasy jsou sportovní a společenskou událostí a svátkem všech amatérských hráčů. Hrálo se v hostinci U Kapličky po druhé hodině odpolední. Funkce rozhodčího se ujal organizátor Roman Svoboda a nepřipustil žádnou nepravost. Tradičně se nejprve soutěžilo o cenu útěchy. Proti sobě stáli František Matějičný (3:20) a Jaroslav Zábranský (1:20), který o tento post bojoval i v minulém ročníku. Štěstí se ale tentokrát přiklonilo na opačnou stranu a cenu útěchy si odnesl František Matějičný. V dalších zápasech se střetli I. Matyáštik, F. Hačunda, M. Zicháček a P. Novotníček. Pomyslná bramborová medaile spadla do klína Ivu Matyáštikovi. Na třetím místě skončil Miroslav Zicháček. V závěrečném napínavém a emotivním zápase se střetli dva nejlepší hráči letošního turnaje. Zatímco František Hačunda přistupoval ke hře s klidem a humorem sobě vlastním, jeho přespolní soupeř Pavel Novotníček byl maximálně soustředěný a vážný. To se mu zřejmě vyplatilo. Byl to právě on, kdo se na závěr radoval z putovního poháru. Upřímné gratulace a závěrečný raut s vynikajícím zvěřinovým gulášem ukončil další úspěšný ročník.
Poděkování patří všem, kteří se na přípravě turnaje podíleli, a také všem zúčastněným.

          ŠraM



Design By Macik