Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Mladí minigolfisté na mistrovství Evropy v Itálii

Ve dnech 10. až 13. srpna 2011 bylo v severoitalském městě Naturns (Naturno) uspořádáno mistrovství Evropy juniorů v minigolfu v soutěžích jednotlivců a družstev. Do dějiště kontinentálního šampionátu, které se nachází 16 km západně od Merana směrem na Bormio, se dostavilo 88 sportovců  z jedenácti zemí.

 

V desetičlenné reprezentační sestavě České republiky byly juniorky Karolína Jandová a Lucie Pavelková, v kategorii žáků Matěj Novák – všichni tři z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem, dále pak junioři Tomáš Klimek a Radek Doležel z MGC Holešov. Všichni účastníci evropského šampionátu hráli první tři dny střídavě na eternitu  a na betonu, čtvrtý den se hrálo K.O.  systémem.

 

V soutěži juniorek byla úspěšnější L. Pavelková, která na deset okruhů zahrála 256 úderů a vybojovala 10. místo. Dvojnásobná juniorská mistryně ČR K. Jandová uhrála 261 úderů a obsadila 13. místo. Obě hráčky se svými výkony kvalifikovaly do K.O. systému, kde byla úspěšnější Jandová, která se probojovala  do 2. kola, a obsadila tudíž 5.–8. místo. Pavelková zůstala mezi poraženými v 1. kole, což znamenalo umístění na 9.–16. místě.

V soutěži juniorů byl z holešovsko-bystřické trojice nejlepší T. Klimek, který obsadil 45. místo, R. Doležel byl na 53. místě. Matěj Novák uhrál 221 úderů a skončil 61. Do K.O. systému se nikdo z této trojice nekvalifikoval.

Obě bystřické minigolfistky se podílely na 4. místě, které obsadilo družstvo juniorek ČR. Rovněž Klimek, Doležel a Novák se podíleli na 6. místě družstva juniorů ČR.

dvojici trenérů reprezentace ČR tvořili Ondřej Mlčoch z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem  a Radek Doležel st. u MGC Holešov, který byl i vedoucím výpravy.

Nejúspěšnější zemí na tomto mistrovství bylo Německo, které získalo pět mistrovských titulů, jeden titul vybojovalo Rakousko.

                                                                                                                           Vlastimil Doležel



Design By Macik