Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Již 90 let /1921-2011/ poskytuje naše knihovna služby svým čtenářům. Přijďte i vy do příjemného prostředí, vyberte si knihu, která vás osloví, a nechejte se vtáhnout do děje.

Beletrie

Dary Židů. Kniha poutavě popisuje, jak kmen pouštních kočovníků změnil způsob, jakým většina z nás myslí a cítí.
Carolyn, J.: Mormonka. Autobiografické vyprávění bývalé členky mormonské sekty, která i s dětmi opustila polygamní rodinu.
Harnová, A.: Thajské masáže a jiná dobrodružství. Sesbírejte neslučitelné povahy a vyšlete je na měsíc do jihozápadní Asie – výsledkem je veliká legrace prošpikovaná neuvěřitelnými příběhy.
Körnerová, H. M.: Minuta na rozloučenou. Mariannu nudí život, společnost i přátelé. Rozhodne se, že přeruší studia a bude doprovázet otce – profesora přírodních věd - na výpravu do argentinského pralesa…
Přibský, V.: Záhadný úsměv Polyxeny z Lobkovic. Historický román o osudech ženy nejvyššího kancléře Českého království Zdeňka Vojtěcha Popela z Lobkovic, která v pobělohorské době neváhala podat pomocnou ruku potřebným.

Naučná literatura

Galajdová, L.: Canisterapie. Kniha popisuje vztahy člověk-pes a podává nový náhled na postavení psa v lidské kultuře – co všechno pes dokáže, co je schopen pro dobro člověka udělat.
Kolář, M.: Nová cesta k léčbě šikany. Kniha přináší nové poznatky o školní šikaně a nové metody k jejímu řešení.
Laňka, D.: Štěpánkovi. O legendě našeho herectví Zdeňku Štěpánkovi a jeho dětech Janě, Martinovi a Petrovi v divadle, ve filmu, v životě…
Mort, T.: Hemingwayovy hlídky. Ernest Hemingway a jeho hon na ponorky – fascinující líčení dramatické, dosud neznámé kapitoly života spisovatele.
Svobodová, M.: Smích a pláč Afriky. Unikátní cestopis osobitým způsobem pojednává o téměř roční cestě napříč celou Afrikou, kterou autorka podnikla se svým přítelem v terénním landroveru.

Knihy pro děti


Blanck, U.: Zmatek před kamerou. Justus, Petr a Bob milují napínavá dobrodružství. Společně založili detektivní klub Trojka na stopě a řeší jeden zapeklitý případ za druhým.
Curto, R. M.: Nauč se kreslit 1. - 3. Příručka, která Tě krok za krokem naučí kreslit, vše co vidíš kolem sebe.
Dougalis, B.: Ptáci Evropy. Určovací atlas nabízí 1700 barevných ilustrací samců, samic i mladých ptáků včetně vyobrazení ptáků v letu.
Müllerová, E.: Stříbrný prach z hvězd. Pohádky pro klidné usínání určené k tomu, aby dětem pomohly vypořádat se s rušivými vlivy dne, zbavit se případných obav a úzkostí a aby navodily atmosféru, ve které se jim bude krásně usínat.
Paštiková, J.: Jak se rodí bráškové, aneb Ze života předškoláka. Kniha, která každému dospělému pomůže nahlédnout do dětské duše, přináší pohled na svět očima předškoláka.
Suchá, R.: Šikovné básničky pro kluky a holčičky. Jednoduché veselé říkanky spojené s nápady na pohybové hry a hříčky o běžných, ale ne vždy oblíbených dětských činnostech (česání vlásků, čištění zubů, uklízení hraček, oblékání apod.).

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz   JaRo



Design By Macik