Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Prázdniny v DDŠ

Letní prázdniny, doba na kterou se těší všechny děti. Čas bez povinností, úkolů, učení. Děti žijící v rodině ji prožívají s rodiči na dovolené, u prarodičů, na táborech, u tet a strýců. Ne všechny děti mají to štěstí a mohou prázdniny trávit u svých nejbližších, zůstávají v dětském domově, rodinu jim nahrazují vychovatelé.


 Jak letošní prázdniny prožili chlapci v našem domově? Vychovatelé jim připravili program plný výletů, turistiky, koupání, poznávání okolí našeho města. Tak jako děti doma, kluci pomáhali s úklidy po malování a pečovali o areál domova. Čas prázdnin jim zpříjemnily tři pobyty.


 Na samém začátku prázdnin vyrazila skupina dětí s vychovateli a kuchařkou na tradiční pobyt v Krkonoších. Jako každý rok prožili v našich nejvyšších horách týden pohody naplněný  turistikou a poznáváním. Navštívili pramen Labe, Luční boudu, Sněžku, horská střediska  Harrachov a Pec pod Sněžkou. Užili si také spaní ve stanu a večerního posezení u ohně, které k létu patří.
 Druhý pobyt zavedl naše kluky do Moravských Beskyd. Bydleli v horském středisku Bílá, tudíž se jim nabízela možnost poznat blíže tyto hory. Turistiku některé dny vystřídaly výlety za poznáním na Štramberskou Trúbu a do Tatry Kopřivnice. 


 Poslední pobyt na konci srpna zavedl kluky na Vysočinu, do turistického střediska Medlov u Nového Města na Moravě. Tento pobyt plný koupání a houbaření zpestřilo poznání několika zajímavých míst v okolí. Prohlédli si pohádkový Pernštejn, UNESCO památku Zelenou horu, ZOO v Jihlavě.
 Z pobytů se kluci vrátili spokojení, odpočinutí, s novými zážitky a dojmy. Čas prázdnin byl vyplněn i poznáváním, které snad využijí i při výuce.  Teď už nastává čas školy, povinností a úkolů. Do nového školního roku všem dětem i zaměstnancům v DDŠ přeji hodně sil a úspěchů!

                      Mgr. L. Marešová



Design By Macik