Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Když se v listopadu hvězdy třpytí, mrazy se brzo uchytí. A my konečně opustíme naše zahrádky, zalezeme ke kamnům a budeme si číst.

Beletrie


Dvořák, O.: Lásky princezen kuronských.  Dramatické osudy Kateřiny Vilemíny Zaháňské a jejích sester. V románovém příběhu poznáváme z nečekaného úhlu ratibořickou paní kněžnu, většině čtenářů známou z Babičky Boženy Němcové.
Havel, Václav: Hry 2. Druhá část souborného vydání dramat Václava Havla obsahuje kromě tragédie Rodinný večer hry Spiklenci, Žebrácká opera, Horský hotel, Largo desolato, Pokoušení, Asanace a Zítra to spustíme
Knitlová, J.: Pátý list čtyřlístku. Detektivní příběh o tom, že minulost nás vždycky dostihne.
McCann, C.: Zoli. Příběh inspirovaný osudem polské zpěvačky a básnířky Papuszy přináší strhující svědectví o konci jedné z kultur tvořících pestrou mozaiku středoevropské společnosti.
Süskind, P.: Holub. Vyzkoušejte si výuku němčiny poutavou a zajímavou formou. Tato německo-česká zrcadlová kniha Vás seznámí s hlavní postavou novely, jíž je podivín, jenž každou změnu ve svém životě vnímá jako ohrožení.

Naučná literatura


Brown, D.: 50 tipů na dětský dort. Jednoduché a trefné recepty, se kterými zaručeně vyrobíte nejlepší dort pro jakoukoliv narozeninovou oslavu.
Kulhánková, J.: Mizející Ladak. Útržky z Malého Tibetu aneb Po šedesátce mě doma nic neudrží. Více než jen cestopisný deník. Poučná kniha, která může být rovněž návodem k aktivnímu a radostnému stárnutí.
Kunze, P.: Malé děti potřebují rituály. Tipy a náměty na činnosti v rodině, které děti potřebují pro zdravý psychický vývoj a které vám pomohou v různých výchovných situacích.
Lhotáková, Z.: Bazény. Rádce a průvodce světem bazénů, ve kterém se dozvíte více o současných trendech a materiálech, zastřešení, vybavení a doplňcích bazénů, vytápění, provozu a údržbě.
Palas, J.: Myslivecká kuchařka. K zálibám předsedy Českomoravské myslivecké jednoty patří vaření. Nejčastěji samozřejmě z masa zvěřiny. Recepty, které najdete v knize, vyzkoušely generace jeho mysliveckých předchůdců i on sám.

Knihy pro děti


Braunová, P.: Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. Autorka nenásilně zakomponovala do děje otázky a odpovědi života, vztahy mezi dětmi i dospělými, pocity, problémy i jejich řešení. Napínavé čtení pro kluky.
Ježková, A.: Baba Jaga, kostlivá noha. Staré ruské skazky plné udatných hrdinů, krásných a moudrých panen i odporných a krutých čarodějnic nebo černokněžníků.
Pitro, M.: Panovníci českých zemí. Vydejte se do minulosti a poznejte nejvýznamnější panovníky naší země, o kterých se učí ve škole.
Stoličný, P.: Pohádky o dopravních značkách. Kniha srozumitelnou a zábavnou formou seznamuje malé čtenáře s riziky, která na ně na silnicích a v ulicích měst číhají, učí je rozumět dopravním značkám a radí, jak se pohybovat bezpečně.
Šironina, J. V.: Jak souhvězdí dostala svá jména. Projděte se hvězdnou oblohou, poznejte příběhy, které se váží k jednotlivým znamením zvěrokruhu.
Täubner, A.: Působivá nitěná grafika neboli vyšívání na papír. Velký výběr kouzelných motivů, od jednoduchých po náročnější, přímo vybízí k vyzkoušení této techniky.


Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .  JaRo  



Design By Macik